De la IPJ

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 04.00, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a avut loc un incident rutier soldat doar cu pagube materiale.
La fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr, de 19 ani, din municipiul Tecuci, a condus autoturismul, pe strada mai sus menționată, și pierzând controlul direcției, a intrat în impact cu un indicator rutier.
În urma incidentului, nu au rezultat victime, dar polițiștii au constatat că tânărul aflat la volan avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, astfel că au întocmit dosar penal și îl cercetează pe acesta pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Smârdan au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism ar fi intrat în șanțul aferent D.J. 251, din comuna Pechea, iar conducătorul auto ar fi sub influența alcoolului.
Polițiștii au mers la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă. La volanul autoturismului, încercând să-l scoată din șanț, a fost depistat un bărbat, de 66 de ani, aflat sub influența alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultând valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Galați au identificat doi bărbați, de 24 și 26 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Din cercetări, a reieșit că, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, cei doi ar fi comis 17 furturi, sustrăgând bunuri în valoare de aproximativ 11.000 de lei, din mai multe societăți comerciale, de pe raza municipiului Galați.
În urma administrării probatoriului, bărbatul de 24 de ani a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
%d bloggers like this: