Poliția în acțiune

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 08.50, pe strada Brăilei, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.
La fața locului, polițiștii Biroului Rutier au stabilit că victima, un bărbat, de 70 de ani, ar fi fost acroșată de un autoturism, în timp ce ar fi traversat strada, prin loc nemarcat. Bărbatul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând că nu a consumat alcool.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 10.35, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Constructorilor, din localitate, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 25 de ani, din comuna Schela.
Cu ocazia verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu este deținător de permis de conducere, motiv pentru care au întocmit dosar penal și îl cercetează pe acesta pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceași zi, polițiștii Biroului Rutier Galați au surprins în trafic, pe strada Brăilei, un autoturism circulând cu viteza de 75 km/h, abatere înregistrată cu aparatul radar din dotarea autospecialei de poliție. La volan a fost identificat un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Galați, polițiștii constatând că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Ca urmare, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

DOSAR PENAL PENTRU EVADARE ȘI FURT

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că un bărbat, posibil în stare de ebrietate, face scandal în incinta unui supermarket, de pe Bulevardul George Coșbuc, din municipiul Galați.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 40 de ani, în urma verificărilor constatând că acesta figurează ca fiind arestat la domiciliu. S-a stabilit de asemenea că bărbatul, aflat în stare de ebrietate, ar fi sustras  din magazin o sticlă cu băutură alcoolică, intrând în conflict cu personalul de pază.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de evadare și furt, bărbatul fiind reținut, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. 

REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale și cei ai Secției 1 Poliție Galați au identificat o femeie, de 27 de ani, și un minor, de 15 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din cercetări, a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, cei doi ar fi sunat la ușa unui apartament, dintr-un bloc situat pe strada Domească, și, folosind violența, ar fi deposedat persoana care le-a deschis, un bărbat, de 83 de ani, de 220 de lei, bani pe care aceasta ii avea în buzunarul pantalonilor. Ulterior, cei doi ar fi pătruns în locuință, dar nu ar mai fi sustras alte bunuri.
După administrarea probatoriului în cauză, femeia a fost reținută de polițiști, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

CERCETAT PENTRU FURT

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați de către un bărbat, din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, a oprit autoturismul pe Bulevardul Dunărea și a coborât, pentru a-și cumpăra ceva, timp în care, o persoană necunoscută i-a sustras din mașină două telefoane mobile. 
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și, în urma activităților investigative, au identificat  prezumtivul autor al faptei, un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Galați. Odată cu depistarea acestuia au fost recuperate și cele două telefoane sustrase.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt.

A CONDUS UN ATV NEÎNMATRICULAT, PROVOCÂND UN ACCIDENT

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 23.05, la Spitalul de Copii Galați s-a prezentat un minor, de 15 ani, însoțit de părinții săi, care au precizat că acesta ar fi victima unui accident rutier, petrecut pe raza comunei Corod.
În urma verificărilor efectuate de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că, în aceeași zi, în jurul orei 19.00, un adolescent, de 16 ani, ar fi condus un ATV neînmatriculat, în care s-ar fi aflat și minorul rănit, pe strada Trandafirilor, din comuna Corod, și, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției, intrând în gardul unui imobil. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pasagerului, pe care părinții l-au trasportat la spital.
Conducătorul ATV-ului a fost testat alcoolscop, fiindu-i, totodată, prelevate mostre biologice.
Întrucât adolescentul, care nu deține permis de conducere, a plecat de la locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție, în cauză, a fost întocmit dosar penal, atât pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cât și pentru cele de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul neînmatriculat și părăsirea locului accidentului.

REȚINUT PENTRU AMENINȚARE, HĂRȚUIRE ȘI ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Galați au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în perioada 12-13.04.2022, ar fi fost amenințată cu acte de violență, prin intermediul apelurilor și mesajelor telefonice, de fostul concubin, un bărbat, de 40 de ani. 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că, în data de 12 aprilie, Judecătoria Galați a emis un ordin de protecție, prin care bărbatului îi era interzis ca, timp de șase luni, să-și contacteze fosta concubină, în orice mod, inclusiv telefonic, obligație pe care acesta ar fi încălcat-o, amenințând victima cu acte de violență și cu moartea.

Bărbatul a fost depistat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Tulcea, pe raza județului Tulcea, fiind condus, pentru audieri, la sediul Secției 1 Poliție Galați.
Întrucât anterior, față de bărbatul respectiv Judecătoria emisese un alt ordin de protecție, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de amenințare, hărțuire și încălcarea măsurilor prevăzute în ordinul de protecție.

DOSARE PENALE PENTRU DEȚINEREA ȘI COMERCIALIZAREA FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE A PEȘTELUI

La data de 14 aprilie a.c., în baza unui plan de acțiune pe linia combaterii braconajului piscicol, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, sprijiniți de reprezentanți A.N.P.A. – Serviciul Teritorial Moldova, D.S.V.S.A. Galați și Garda de Mediu Galați, au efectuat mai multe 

controale, care au vizat verificarea respectării prevederilor legislației în domeniul comercializării peștelui și produselor din pește.
Cu această ocazie, la două puncte de lucru ale unei societăți comerciale, din municipiul Tecuci, s-a constatat că nu există documente de proveniență pentru cantitatea de 1 569 kg, respectiv 838 kg de pește, diverse specii.
Totodată, administratorul societății nu a putut prezenta documente de trasabilitate, astfel încât a fost aplicată o sancțiune contravențională de 12 000 de lei pentru încălcarea normelor sanitare veterinare pentru siguranța alimentelor, privind demonstrarea trasabilității produselor la punerea pe piață sau comercializarea alimentelor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, marfa fiind lăsată în custodia agentului comercial pentru valorificare, urmând a se dispune alte măsuri procedurale, cu ocazia cercetărilor.
În aceeași zi, polițiștii au depistat, în municipiul Galați și în comuna Cavadinești, două persoane care comercializau pește, din specia hering și crap, fără documente de proveniență.
Cantitatea de aproximativ 20 de kg, a fost indisponibilizată, și în aceste cazuri fiind întocmite dosare penale pentru deținerea și comercializarea fără documente legale a peștelui.

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de contrabandă. O femeie și un bărbat au fost reținuți, pentru 24 de ore.

La data de 14 aprilie, a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, trei femei și un bărbat, din municipiul Galați, ar fi colectat, deținut, depozitat și comercializat țigarete fără timbru de acciză, de proveniență Republica Moldova, prejudiciul creeat urmând a fi stabilit în cadrul anchetei.

La percheziții, polițiștii au găsit și indisponibilizat 13 500 de țigarete fără timbru de acciză, diverse mărci, două motoare de barcă, precum și sumele de 17 600 de lei și 5 945 de euro.

În urma administrării probatoriului, un bărbat, de 68 de ani, și o femeie, de 52 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

%d bloggers like this: