MASINA CARE POATE MERGE 5000 KM CU 3 L DE APA !!!……..meritaaaaaa

Un inginer băcăuan, inventator al motorului care funcționează pe bază de hidrogen, așteaptă să înceapă producția de serie a acestuia. Inventatorul conduce deja un automobil care consumă 3 litri de apă în două luni.

Gheorghe Bordeianu(50 ani) este inginer TCM şi a lucrat 20 de ani în fabrica de avioane din Bacău. A pierdut deja numărul invenţiilor brevetate pentru că nu are bani să plătească taxă de întreţinere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede că sunt peste 100, majoritatea în domeniul maşinilor unelte şi a motoarelor.

Cea mai dragă dintre descoperiri îi este generatorul de ioni care separă hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, ataşat motoarelor clasice, înlocuieşte alimentarea cu benzină sau motorină. Ambiţia inginerului băcăuan este acum să-şi construiască propria fabrică de producere a dispozitivului revoluţionar.

”Brevetul l-am obținut în 1985, iar inveţia este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz, Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obţin vreau să înfiinţțez în Bacău o fabrică de producţie în serie a dispozitivului”, ne-a explicat Gheorghe Bordeianu.

Inginerul băcăuan este convins de faptul că nu va găsi o persoană dispusă să investească în construcţia acestei fabrici, dar că o va face pe cont propriu.
Mașina ecologică
Invenția lui Gheorghe Bordeianu nu a rămas doar pe hârtie. Băcăuanul şi-a pus în practică invenţia şi merge de ani de zile numai cu maşini pe care le alimentează doar cu apă sau, la nevoie, chiar cu suc şi urină.

”Orice lichid care conţine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oţet şi cola, chiar şi cu urină. Este ecologic pentru că arde hidrogenul şi eliberează în aer oxigenul”, ne-a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu şi-a testat maşina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.
Cu trei litri de lichid merge două luni
Maşina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumpărat la mâna a adoua din Spania, nu rămâne în pană de combustibil decât o dată la 60 de zile. ”Orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri se poate merge şi 5.000 de kilometri. Maşina pe care am montat dispozitivul consuma înainte 10 litri de benzină la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.

Sursa articol: http://www.mihaienasel.ro/2009/05/bacau-vrea-sa-si-construiasca-fabrica.html
Nota mea: Ne întrebăm, cu siguranță, cum e posibil ca o astfel de invenție să zacă neexploatată de statul român? Ar fi mai multe explicaţii:
1. Mulţi reprezentanţi ai statului român sunt imbecili lipsiţi de orice viziune.
2. Alţii sunt puşi doar pe propria căpătuială şi sunt interesaţi doar de proiecte din care îşi pot lua rapid comisionul.
3. O a treia categorie o reprezintă trădătorii şi agenţții marilor corporaţii, care nu au niciun interes să susţină aşa ceva. Gândiţi-vă că o astfel de invenţie pune pe butuci toată industria petrolieră şi nu numai… Interesele sunt uriaşe, iar apa ca şi combustibil ne-ar da nouă, oamenilor de rând, independenţă energetică. Cu alte cuvinte, am scăpa de sub controlul lor!!!
4. Cei care ar vrea să facă ceva sunt puţini şi nu sunt lăsaţi de indivizii din primele trei categorii…

Asa cum spuneam şi într-o emisiune făcută împreună cu profesorul Florin Colceag, invenţiile româneşti aflate astăzi în sertarele inventatorilor români ar putea genera o revoluţie tehnologică de amploare, în câţiva ani, dacă ar fi valorificate. Eu cred că se va petrece ceva important, în curând!
prof.univ.dr. GHEOPRGHE ZGHEREA

%d bloggers like this: