Adevarat va spun ca unul dintre voi Ma va vinde

Poliția în acțiune

EVENIMENT RUTIER

În data de 13 ianuarie 2022, în jurul orei 18.15, Poliția orașului Tg. Bujor a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ 255, în comuna Măstăcani, județul Galați, s-a produs un accident rutier.
Polițiștii care au ajuns la fața locului au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 30 ani, în timp ce conducea o căruță trasă de un cal, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care era condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 22 ani.
În urma acestui eveniment rutier, bărbatul de 30 ani a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la Spitalul orășenesc Tg. Bujor pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorul atelajului hipo a fost testat alcoolscop, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul de 22 ani, care posedă permis de conducere valabil, a fost de asemenea testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

EVENIMENT RUTIER

La data de 12 ianuarie 2021, în jurul orei 08.53, pe D.J. 253, în localitatea Cudalbi, județul Galați, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 21 ani, din comuna Cudalbi, în timp ce conducea un autoturism pe drumul mai sus menționat, ar fi acroșat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Victima, un alt tânăr de 25 ani, a suferit mai multe leziuni, și a fost preluată de un echipaj al S.A.J. Galați și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de speciliatate. Totodată i s-au prelevat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto, deținător de permis de conducere valabil a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

MANDATE EUROPENE DE ARESTARE PUSE ÎN EXECUTARE

La data de 12 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul I.P.J. Galați – Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au identificat și reținut pe raza municipiului Tecuci, din județul Galați, doi bărbați față de care erau emise mandate de arestare europene de autoritățile din Belgia și Germania, după cum urmează:

Un bărbat în vârstă de 36 ani, din municipiul Tecuci, față de care s-a solicitat arestarea în vederea predării în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Belgia pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor;
Un bărbat în vârstă de 32 ani, din orașul Murgeni, județul Vaslui, față de care s-a solicitat arestarea în vederea predării în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania pentru comiterea infracțiunii de furt.
Cele două persoane au fost prezentate Parchetului Curții de Apel Galați și apoi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați pe bază de ordonanță de reținere.


Tot în cursul zilei de 12 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul I.P.J. Galați - Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, l-au identificat și reținut pe raza municipiului Tecuci, din județul Galați pe un bărbat, în vârstă de 33 ani, domiciliat în municipiul Tecuci, împotriva căruia Tribunalul Galați a emis, la data de 06.01.2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tantativă la omor.
Persoana în cauză, condamnată la o pedeapsă de 7 ani și 8 luni închisoare, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 17.50, pe D.J. 255, în localitatea Pechea, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, s-a stabilit că un bărbat, de 33 de ani, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat, către localitatea Rediu, și, la un moment dat, ar fi acroșat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă, pe aceeași direcție de mers.
Victima, un bărbat, de 46 de ani, a suferit mai multe leziuni, fiind preluată de un echipaj al S.A.J. și transportată la spital.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident rutier s-a produs, în aceeași zi, în jurul orei 22.30, pe strada Brăilei, din municipiul Galați.
În accident a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, de 28 de ani, care ar fi pierdut controlul direcției, intrând în impact cu un copac și un stâlp de iluminat public, de pe partea dreaptă a sensului de mers.
Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea a doi bărbați, de 21 și 35 de ani, pasageri în autoturism, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care a avut loc accidentul.

La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe D.E. 581, au observat un autoturism care circula pe raza comunei Priponești, din al cărui compartiment motor ieșea un fum dens. 
Polițiștii au oprit autoturismul și la volanul acestuia au identificat un bărbat, de 24 de ani, care le-a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt stabilit și în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției.
În consecință, a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

DOSAR PENAL PENTRU TENTATIVĂ LA ÎNȘELĂCIUNE

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona Cartierului Micro 19, au observat un tânăr care încerca să vândă unei femei o verighetă din metal de culoare galbenă. După ce aceasta a refuzat, tânărul a abordat o altă persoană, moment în care polițiștii l-au legitimat stabilind că are 21 de ani și este din județul Sibiu.
În urma controlului corporal al acestuia, într-un buzunar al hainei, au fost găsite 12 verighete din material de culoare galbenă, din primele verificări reieșind că bărbatul intenționa să vândă aceste bijuterii, prezentându-le în mod fals ca fiind din aur.
Polițiștii au ridicat bunurile depistate și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune, în formă continuată, efectuând cercetări în scopul stabilirii întreagii activități infracționale a persoanei în cauză.
%d bloggers like this: