Adevarat va spun ca unul dintre voi Ma va vinde

Taxele și impozitele locale se pot plăți pe ghiseul.ro începând din 6 ianuarie 2022

Primăria municipiului Galați informează că, începând de joi, 6 ianuarie 2022, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro și a stațiilor de plată SelfPay amplasate în hipermarketuri, benzinării, agenții CEC, magazine etc. Subliniem că programul cu publicul la ghișeele Direcției de Impozite, Taxe si alte Venituri Locale Galați se va relua pe 10 ianuarie 2022. Pentru evitarea aglomerației, rugăm contribuabilii să utilizeze mijloacele electronice de plată și de comunicare. Precizăm că, în vederea efectuării plăților prin intermediul stațiilor de plata SelfPay, codurile de bare necesare sunt înscrise în actele administrativ fiscale comunicate prin poștă în cursul lunii decembrie 2021. Pentru a intra în posesia actelor administrativ fiscale susmenționate, contribuabilii înștiințați (aproximativ 25.000) trebuie să se prezinte la oficiile poștale pentru a ridica plicurile expediate de către Direcția Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale. În scopul facilitării comunicării, contribuabilii persoane fizice sunt rugați să completeze și să depună la sediu declarațiile privind actualizarea datelor cu caracter personal având înscrise adresele de e-mail și acordul explicit pentru acest mod de comunicare. Declarația se poate descărca de pe site-ul Primăriei, secțiunea Servicii electronice/Formulare online/Impozite și taxe locale. Declarațiile privind înregistrarea/radierea mijloacelor de transport persoane fizice se pot depune prin poștă sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L. Declarațiile privind înregistrarea/radierea imobilelor se pot depune prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Certificatele fiscale pentru persoane fizice se pot obține prin intermediul platformei electronice https://e-digital.primariagalati.ro/ sau pe e-mail prin transmiterea cererii-tip completate având atașată copia după actul de identitate sau la ghișeul special destinat acestei activități la sediul din str. Domnească nr. 13, bloc L.
Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați
Modalități de plată a taxelor și impozitelor locale
Primăria municipiului Galați anunță că se pot achita impozitele și taxele locale pentru anul 2022 prin utilizarea platformei electronice www.ghiseul.ro și la stațiile SelfPay, iar începând de luni, 10 ianuarie 2022, și la ghișeele Direcției Generale Impozite, Taxe și alte Venituri Locale. Subliniem că, în contextul pandemiei, accesul în interior, la ghișee, este permis numai în baza certificatului COVID sau a unui test, potrivit legislației în vigoare. Mai mult, în interior se va permite accesul doar unui număr limitat de persoane.
Pentru plata pe platforma ghiseul.ro, ID-ul și parola se pot obține astfel:
• accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor și a altor venituri locale, www.ghiseul.ro.
• trimițând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro, o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal.
Gălățenii care achită integral impozitele cuvenite bugetului local până la data de 31 martie 2022 beneficiază de o reducere de 10%. ,Activitatea de relații cu publicul a Direcției Generale Impozite, Taxe și alte Venituri Locale se va desfășura în patru centre din municipiul Galați, astfel:
Centrul din Str. Domnească, nr.13, bloc L, parter Luni, marți, joi, vineri: 8,30-16,30
Miercuri: 8,30-18,30
Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter Luni, marți, miercuri, joi: 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter Luni, marți, miercuri, joi: 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Basarabiei nr.55, bl. A16, parter Luni, marți, miercuri, joi: 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

%d bloggers like this: