De la IPJ

MANDATE PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat, pe strada Oțelarilor, din municipiul Galați, un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Tribunalul Galați a emis, în data de 19.10.2021, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Bărbatul, condamnat la 1 an și 240 de zile închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de procurare și deținere de droguri de risc pentru consum propriu și conducere fără permis, a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

În aceeași zi, un alt mandat de executare a pedepsei a fost pus în aplicare de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci. Aceștia au depistat un bărbat, de 21 de ani, din comuna Brăhășești, condamnat la 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Persoana în cauză a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul Galați.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe Bulevardul Milcov, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele verificări, a reieșit că victima, o femeie, de 79 de ani, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat, din municipiul Galați, în timp ce ar fi traversat strada, prin loc nemarcat. Femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată, pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând că nu se afla sub influența alcoolului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Un alt pieton a fost rănit, în aceeași zi, într-un accident rutier petrecut, pe D.J. 252, pe raza comunei Cosmești, în jurul orei 19.00.

Din primele verificări, a rezultat că un bărbat, de 71 de ani, care ar fi traversat strada, prin loc nemarcat,  ar fi fost acroșat de un autoturism condus de o femeie, de 46 de ani.

Victima a fost transportată la spital și a rămas internată pentru investigații medicale.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub apectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 23.10, un echipaj de polițiști și jandarmi au oprit în trafic, pe strada Radu Negru, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat, de 24 de ani, din comuna Tulucești.

Cu ocazia controlului, pe bancheta din spate a autoturismului, în buzunarul unei geci, a fost găsit un pachet de țigarete în care se afla un mugure de cannabis, conducătorul auto declarând că acesta i-ar aparține și ar fi consumat din el.

Ca urmare, bărbatul a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de  trafic de produse sau substanțe toxice și conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 20 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat, în cartierul Țiglina 1, din municipiul Galați, un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Tecuci, pe numele căruia Judecătoria Tecuci a emis, în data de 18.10.2021, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Bărbatul, condamnat la 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

LA VOLAN, SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 20.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați au observat, în trafic, pe strada Laminoriștilor, un autoturism care avea o traiectorie sinuoasă.

După oprirea autoturismului și verificarea conducătorului auto, un bărbat, de 51 de ani, polițiștii au constatat că acesta emană halenă alcoolică, astfel că l-au testat alcoolscop.

Valoarea înregistrată a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR VALIDAŢI ÎN CADRUL CONCURSURILOR ORGANIZATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la concursurile organizate de Poliția Română, candidaţii sunt obligaţi să respecte anumite măsuri.

Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

-candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

-candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;

-candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs.

La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la activitate, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei.

Pentru evitarea situaţiilor neprevăzute, candidaţii sunt obligaţi să aibă asupra lor o mască de protecție, de rezervă.

%d blogeri au apreciat: