Lista guvernului Cioloș. Cabinetul minoritar cu care premierul desemnat ar urma să se prezinte în fața parlamentului

Liderii USR au creionat un guvern minoritar cu care să se prezinte în fața Parlamentului.

Șansele ca acest executiv să fie învestit sunt infime, în condițiile în care PNLUDMR și PSD au anunțat că nu-l susțin pe Dacian Cioloș.

Lista miniștrilor USR:

Dacian Cioloș- premier

Dan Barna – ministru de Externe

Dragoș Tudorache – ministru de Interne

Cătălin Drulă- ministrul Transporturilor

Stelian Ion – ministrul Justiției

Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă- ministrul Sănătății

Ionuț Moșteanu – ministrul Dezvoltării

Claudiu Năsui– ministru de Finanțe

Cristina Prună– ministrul Energiei și Economiei

Cristian Ghinea – ministrul Fondurilor Europene

Octavian Berceanu – ministrul Mediului

Iulian Bulai – ministrul Culturii

Nicu Fălcoi – ministrul Apărării

George Cățean – ministrul Agriculturii

Tudor Pop – ministrul Tineretului și Sportului

Ciprian Teleman – ministrul Digitalizării

Liderii USR, reuniţi miercuri seară în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis ca, în cazul în care PNL şi UDMR vor refuza refacerea coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un guvern monocolor USR, au declarat surse participante la discuţii pentru News.ro.

”Dacă ei (PNL şi UDMR – n. red.) nu vin alături de noi, mergem cu guvern minoritar în Parlament”, a precizat unul dintre liderii USR pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, o altă decizie luată de BN a fost ca, în cazul în care Guvernul Cioloş va fi respins, iar preşedintele Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîţi pentru funcţia de prim-ministru, atunci USR va susţine alegerile anticipate.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat, miercuri, că nu exclude formarea unui guvern minoritar susţinut de PNL şi UDMR, precizând că îşi va duce mandatul până la capăt.

„Mâine vor decide (liderii PNL şi UDMR – n.r.) dacă susţin una dintre variantele pe care le-am propus: sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament şi lucrul acesta îl vom discuta astăzi în Biroul Naţional. Discutăm toate opţiunile care sunt pe masă acum”, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi.

El a spus că nu este exclusă varianta unui guvern minoritar. „Nu excludem (un guvern minoritar – n.r.), dar pentru asta trebuie o discuţie şi o decizie în conducerea partidului”, a adăugat Dacian Cioloş

%d blogeri au apreciat: