Comunicat de presă Înapoi la școală – Fundația Inimă de Copil strânge ghiozdane pentru copiii din sud – estul României

Împreună cu tine, Fundația Inimă de Copil „costumează” cu echipament școlar peste 200 de copii din mediul rural și îi transformă astfel în super-eroi. Strângem împreună 100 de ghiozdane echipate pentru copiii din ciclul primar, 65 de ghiozdane echipate pentru copiii din ciclul gimnazial și 60 de ghiozdane pentru tinerii de la liceu. Costul mediu al unui ghiozdan echipat este de 150 RON. An de an, septembrie poartă în spate poveștile începerii școlii. Noi vrem să ne oprim asupra poveștilor câtorva super – eroi pe care îi cunoaștem. Ei sunt, poate diferiți, de cum îi știm pe cei din benzile desenate. Nu sunt mari și cu siguranță nu au capă. Sunt copiii și tinerii din zonele rurale care fac eforturi de super–eroi să meargă la școală. Ca în fiecare an, noi ne-am luat angajamentul față de ei să-i echipăm, să ne asigurăm că rechizitele de care au nevoie la început de an școlar nu sunt o problemă pentru ei. Noi le dăm rechizite, ei le folosesc ca baghete magice, locuri de experimentat și instrumente de spus povești.
Background info:
Peste o treime din copiii din România se află în risc de sărăcie sau excluziune socială (38,1%) conform date Eurostat 2018, statistici agravate de pandemie. Însă, mai mult de 90% dintre copiii cu care lucrăm direct își continuă studiile și ies, astfel, din bucla unei statistici triste a abandonului școlar. Ajută-ne să-i susținem în continuare!
Cum poți ajuta copiii să fie echipați cu rechizite?
* Intră pe site-ul campaniei, https://inimadecopil.ro/inapoi-la-scoala/?fbclid=IwAR3RQq0ueRdZc6ZwXWwSWGExhbsuzKC6jdakmtbJE-wnujXuHZTMSnH4_dM). Acolo poți alege din mai multe metode de plată. Te rugăm să specifici “Campania înapoi la școală” în detaliile tranzacției.
* Dacă ești din Galați, poți cumpăra tu direct rechizitele și le poți aduce la Centrul de Zi al Inimă de Copil aflat la: Str. Dunărea, nr 42A, bl. PR1, sc 2, parter, Galați, de luni până joi, în intervalul 10:00 – 17:00.
Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți paginacampaniei.

Departamentul Comunicare al Fundației Inimă de Copil

Adresa: B-dul Dunărea, nr.3, Bl. A8, ap. 2,
Galați, România
http://www.inimadecopil.ro Telefon.: +40-236.312.199
Fax: +40-236.312.199
Email: office@inimadecopil.ro

Organizaţie neguvernamentală cu proiecte în beneficiul copiilor şi familiilor în dificultate, înființată prin Hot. Jud. 26/ 13.12.1996, recunoscută ca fiind de utilitate publică prin H.G nr. 451/2016

%d blogeri au apreciat: