Vaccinarea la chiuvetă

Escrocheria numită vaccinarea „la chiuvetă” ia o amploare degradantă. În afara faptului că putem avea oricând în preajma noastră un astfel de „vaccinat”, punându-ne în pericol viețile, fenomenul îi împroașcă cu noroi pe MEDICII ADEVĂRAȚI, cei care au fost de la începutul pandemiei în prima linie a luptei cu COVID-19.
200 de dosare penale cu 450 de persoane cercetate au fost deschise pentru vaccinări fictive. Însă, conform surselor noastre, fenomenul vaccinarea „la chiuvetă” este mult mai amplu. Mii de români ar fi obținut certificate fără să se vaccineze, în unele cazuri vorbindu-se de șpăgi de 500 – 1.500 de euro. Doctorul care a avut curajul să denunțe această practică ilegală a fost managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, medicul Cristian Oancea. El a semnalat vaccinarea „la chiuvetă”, adică “te duci în cabinetul de vaccinare, plătești, doza se aruncă în chiuvetă și tu obții certificatul că ești vaccinat”. Sursele EXPRESS SUD-EST susțin că această practică a fost mult mai extinsă, cele 200 de dosare penale fiind doar vârful iceberg-ului.
Cum se face vaccinarea „la chiuvetă” și cât e șpaga
Modul de operare est relativ simplu și, totodată, greu de dovedit. În majoritatea centrelor de vaccinare sunt cabine individuale de vaccinare, iar ce se întâmplă acolo rămâne doar între medic sau asistentă și persoana căreia ar trebui să i se facă vaccinul. Cei care nu vor să-și facă vaccinul dar vor certificatul de vaccinare apelează la cunoștințe care îi trimit la centre unde cunosc medici sau asistente dispuse să facă acest lucru. Sumele vehiculate pentru obținerea unui certificat fără să fie făcut vaccinul sunt între 500 și 1500 de euro. Persoana care vrea doar certificatul se prezintă la o anumită oră la centrul de vaccinare respectiv, parcurge toate etapele înregistrării în sistem, însă nu primește vaccinul, iar doza este, de cele mai multe ori, aruncată la chiuvetă.
10 false certificate pentru jucătorii unei echipe de fotbal
Conform dispozițiilor în vigoare sportivii nevaccinați trebuie să fie testați înainte de fiecare competiție ceea ce implică, evident, costuri suplimentare. Cei cu certificate de vaccinare nu trebuie să facă acest lucru. Președintele Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa, din Liga a 3-a, a pus-o pe soția sa, medic de familie, să introducă în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor. „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Dâmboviţa, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de o femeie (medic de familie) şi de soțul acesteia. Aceștia sunt cercetați în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-Covid-19”, a precizat IPJ Dâmboviţa.
Ce riscă cei care fac vaccinări fictive: închisoare de la 2 la 7 ani
Personalul medical care recurge la astfel de practici riscă un dosar penal pentru infracțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale. Aceste infracțiuni sunt pedepsite cu închisoarea de 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

%d blogeri au apreciat: