Mafia magistratilor

Mafia magistraților din jurul lui Liviu Dragnea e uriașă, cu încrengături și oameni de care știe foarte puțină lume. Ceea ce se cunoaște și se scrie în presă e doar o mică parte din imperiul din jurul jupânului. Pe lângă Savonea, Netejoru și alți oameni de paie cunoscuți, mai sunt alții de care încă nu se știu prea multe, însă fac parte din caracatița lui Dragnea. Adriana Pencea (fostă Filip) și Oița Ghiță sunt judecătoarele care au decis eliberarea fostului lider PSD, dar ele sunt doar vârful aisbergului.
Adriana Pencea (fostă Filip) este chiar preşedintele Tribunalului Giurgiu. Ea a fost numită de Secția pentru judecători a CSM în 2018 pentru un mandat de 3 ani, începând cu 1 ianuarie 2019 până pe 1 ianuarie 2022. Comisiile de examinare pentru funcțiile de conducere au fost desemnate de Secția pentru judecători a CSM. Secția pentru judecători a CSM este dominată de gruparea judecătoarei Lia Savonea, fostă șefă a CSM în 2019. În 2018, anul numirii Adrianei Pencea la șefia Tribunalului Giurgiu, șefă a CSM era judecătoarea Simona Marcu, soţia avocatului Gil Vasile despre care Riseproject.ro a dezvăluit în cadrul celebrei anchete de presă „Valiza” că a fost pe ștatul de plată al Tel Drum – compania despre care procurorii DNA susțin că este controlată de Liviu Dragnea – cu suma de 15.200 de lei.
Numele judecătoarei Adriana Pencea se află pe lista șefilor de instanțe care, în martie 2019, au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.
În noiembrie 2012, judecătoarea Adriana Filip (actuală Pencea) l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru. În urma unui denunț potrivit căruia ar fi primit suma de 100.000 de euro pentru eliberarea interlopului, judecătoarea a fost anchetată de DNA, însă investigația nu a confirmat suspiciunile. Potrivit declarațiilor sale de avere, soțul judecătoarei este director de alimentație publică la firma Amon SRL, care operează restaurantul Perla de pe faleza Dunării din Giurgiu.
Judecătoarea Oița Ghiță a fost delegată de Secția pentru judecători a CSM în funcţia de preşedinte interimar al Secției Penale a Tribunalului Giurgiu timp de 6 luni, din 24 decembrie 2020 până la data de 24 iunie 2021, potrivit portalului CSM. Ea a condus Secția penală a Tribunalului Giurgiu încă din decembrie 2018, prin delegări succesive acordate de către Secția pentru judecători a CSM. Judecătoarea Oița Ghiță este cercetată disciplinar de Inspecția judiciară condusă de judecătorul Lucian Netejoru pentru că ar fi încălcat dreptul la apărare al unei inculpate. Judecătoarea ar fi judecat un termen al procesului fără să citeze inculpata şi fără ca avocatul acesteia să aibă cunoștință despre termenul de judecată.
Tribunalul Giurgiu este şi fieful actualului inspector şef al Inspecției judiciare, Lucian Netejoru, numit în funcţie tot de o comisie din care a făcut parte Lia Savonea. Netejoru a fost la conducerea Tribunalului Giurgiu, ca vicepreședinte şi preşedinte, încă din 2006 până în 2015 când a câștigat primul mandat de inspector şef al Inspecției Judiciare.
Cum a ajuns eliberarea lui Dragnea la Tribunalul Giurgiu
Pe 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare din penitenciar formulată de Liviu Dragnea. O lună mai târziu, pe 27 mai 2021, Tribunalul Bucureşti a confirmat decizia judecătoriei şi a stabilit că fostul lider PSD va putea cere din nou eliberarea condiționată abia după data de 27 august.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, Claudiu Corobana şi Ciprian Purice, care au luat decizia de respingere a eliberării condiționate a lui Liviu Dragnea, au fost atacați în presa care susţine inculpații şi etichetați drept #Rezist. Ulterior, Liviu Dragnea a formulat o cerere de strămutare la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pe motiv că în Capitală nu ar fi avut parte de judecători imparțiali. Pe 14 iunie, CAB a anulat decizia Tribunalului, a decis rejudecarea şi strămutarea procesului la Tribunalul Giurgiu. Judecătoarea de la CAB care a luat această decizie se numeşte Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) şi este o apropiată a Liei Savonea, fostă șefă a Curții de Apel Bucureşti, după cum a arătat G4media.ro în repetate rânduri.
În octombrie 2019, judecătoarea Nolden (foto) a mai luat o decizie favorabilă lui Liviu Dragnea. Ea a anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM din decembrie 2018 prin care a fost stabilită componența completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație şi Justiție (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători pe 2019.
În vara lui 2019, judecătoarea Nolden a obligat Secția pentru procurori a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani Procuroarea Puiu Zarafina o ancheta, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA Laura Codruța Kovesi în aşa zisul dosar al aducerii în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI. Puiu Zarafina îl cerceta pentru presupuse abuzuri şi pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Puiu Zarafina avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM. Europa liberă a arătat aici că judecătoarea Nolden a suspendat un ordin al Vioricăi Dăncilă prin care a demis un secretar de stat din MAI. Fostul secretar de stat Adrian Petcu, apropiat de Carmen Dan, a rămas pe post cu ajutorul judecătoarei Nolden, deși a fost dat afară de Viorica Dăncilă. Petcu fusese numit în funcţie pe vremea fostul ministru de interne Carmen Dan. Când aceasta şi-a dat demisia, pe 15 iulie 2019, Petcu nu a plecat odată cu ea, astfel încât a fost demis de Dăncilă o lună mai târziu. Încă de la primul termen de judecată, judecătoarea Nicoleta Nolden i-a dat dreptate lui Petcu şi a decis suspendarea decretului de schimbare din funcţie semnat de Dăncilă.
Europa liberă a arătat şi că Nicoleta Nolden a fost colegă de complet de judecată, în cadrul Secției Contencios Administrativ de la CAB, şi cu Alina Ghica, vicepreședinte al Curții de Apel București, și prietenă a Liei Savonea.
Interesant că judecătoarea Nolden a fost detașată de CSM la Ministerul Justiției în martie 2020, la cererea ministrului PNL Cătălin Predoiu. Detașarea ei a încetat în martie 2021, după ce ministrul Justiției a devenit Stelian Ion de la USR.
Nicoleta Nolden (ex-Cristuș) a fost consiliera lui Cătălin Predoiu în primul său mandat în fruntea Ministerului Justiției, a fost consilier de stat în aparatul de lucru al fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, unde a ocupat funcția de consul în cadrul secției de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn. Potrivit declarațiilor sale de avere, Nicoleta Nolden este căsătorită cu un judecător german, Gerd Nolden, de la Curtea de Apel din Koln. De notat că, la sosirea acasă de la penitenciar, Liviu Dragnea l-a pomenit în treacăt pe fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu. ”La mine a fost o comandă de sus, foarte clară. Flavia (avocata Flavia Teodosiu – n.r.) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiției, că totul vine de la Iohannis”, a declarat Dragnea la sosirea acasă, după eliberarea condiționată din penitenciar.
Imediat, fostul ministru Justiției Cătălin Predoiu a dezmințit categoric. „Am luat act de declarația făcută la ieșirea din penitenciar de către Liviu Dragnea, condamnat penal recent liberat condiționat, făcută la adresa subsemnatului şi o dezmint categoric. E o declarație incorectă, nu am fost interesat şi nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deținut al Administrației Naționale a Penitenciarelor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea”, a scris Predoiu pe Facebook.

%d blogeri au apreciat: