Poliția în acțiune

REȚINUȚI DUPĂ CE AR FI COMIS MAI MULTE FURTURI DIN ACELAȘI MAGAZIN
La data de 24 august a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați de către reprezentantul unui market, situat pe strada Constructorilor, din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în incinta magazinului, se află doi tineri pe care angajați i-au recunoscut ca fiind prezumtivii autori ai unor fapte de furt de pe raft, săvârșite anterior.
Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au identificat doi adolescenți, de 16 și 17 ani, din municipiul Galați, aceștia fiind conduși la sediul Poliției pentru audieri.
În urma probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada 18.07 – 17.08.2021, aceștia ar fi comis șase fapte de furt, sustrăgând de pe rafturile magazinului bunuri în valoare de aproximativ 7 690 de lei.
Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
DEPISTAT FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE, ÎN URMA UNUI INCIDENT ÎN TRAFIC
La data de 24 august a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier, pe bulevardul Milcov, din municipiul Galați, în urma acestuia rezultând doar pagube materiale.
La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 33 de ani, despre care au stabilit că se afla la volanul autoturismului implicat în incident. Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, la testarea alcoolscop, a rezultat valoarea de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
DOSAR PENAL PENTRU TENTATIVĂ LA FURT
La data de 24 august a.c., în jurul orei 21.10, un bărbat, din comuna Movileni, a sesizat telefonic polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci despre faptul că ar fi surprins două persoane care i-ar fi sustras porumb de pe tarlaua pe care o deține, în localitatea respectivă.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un bărbat, de 55 de ani, având asupra sa cantitatea de aproximativ 60 kg de porumb, încărcată în saci. Acesta a declarat verbal că, în jurul orei 20.00, împreună cu fiul său, ar fi încercat să sustragă porumb de pe câmp, dar, fiind surprinși de proprietar, fiul său ar fi abandonat sacii și ar fi fugit.
Polițiștii au întocmit dosar penal și îi cercetează pe cei doi sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt.
REȚINUȚI DUPĂ CE AR FI COMIS MAI MULTE FURTURI DIN ACELAȘI MAGAZIN
Update:
În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului, polițiștii au stabilit că la comiterea a trei dintre faptele de furt ar fi participat și un alt adolescent, de 17 ani, din municipiul Galați, depistat și condus la audieri.
Față de toate cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

La data de 24 august a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați de către reprezentantul unui market, situat pe strada Constructorilor, din municipiul Galați, cu privire la faptul că, în incinta magazinului, se află doi tineri pe care angajați i-au recunoscut ca fiind prezumtivii autori ai unor fapte de furt de pe raft, săvârșite anterior.
Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au identificat doi adolescenți, de 16 și 17 ani, din municipiul Galați, aceștia fiind conduși la sediul Poliției pentru audieri.
În urma probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada 18.07 – 17.08.2021, aceștia ar fi comis șase fapte de furt, sustrăgând de pe rafturile magazinului bunuri în valoare de aproximativ 7 690 de lei. Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

BĂRBAT BĂNUIT DE TÂLHĂRIE, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
La data de 25 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Galați au identificat un bărbat, de 34 de ani, bănuit de comiterea a două fapte de tâlhărie.
Din cercetări, a reieșit că, în data de 24.08.2021, în timp ce se afla în cartierul Micro 20, acesta ar fi profitat de neatenția victimei, smulgându-i din mână telefonul mobil pe care, ulterior, l-ar fi amanetat în schimbul sumei de 400 de lei.
În ziua următoare, folosind același mod de operare, bărbatul ar fi deposedat o altă victimă de telefonul mobil, de această dată deplasându-se pe Aleea Comerțului, din cartierul Micro 19, unde l-a vândut unei persoane ce a fost identificată de polițiști.
Prezumtivul autor al celor două fapte de tâlhărie a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi urmând să fie prezentat Parchetului, cu propunere de arestare preventivă.
EVENIMENTE RUTIERE
La data de 25 august a.c., în jurul orei 13.20, pe D.J. 251A, în localitatea Corod, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele verificări, a rezultat că două autoturisme, conduse de un bărbat, de 20 de ani, respectiv, o femeie, de 35 de ani, ar fi intrat în impact lateral, pe fondul neasigurării la schimbarea diecției de mers. În urma accidentului, femeia aflată la volan a suferit mai multe leziuni, fiind transportată la spital, dar nu a necesitat internarea. Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul. *** La data de 25 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Țepu. Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, la testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, polițiștii au întocmit dosa penal, persoana în cauză fiind cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. *** Un alt conducător auto, aflat la volan sub influența alcoolului, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, în aceeași zi, în jurul orei 23.50. Tânărul, de 20 de ani, a condus autoturismul pe D.J. 251K, în comuna Schela, și, fiind testat alcoolscop, a prezentat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, necesare stabilirii alcoolemiei, și au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. *** La data de 25 august a.c., polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Tecuci și jandarmi, din cadrul I.J.J. Galați, aflându-se în serviciul de patrulare, pe raza comunei Ghidigeni, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 23 de ani. Întrucât bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu deține permis de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date, constatându-se că acest fapt se confirmă. În același autoturism, a fost identificat proprietarul acestuia, un bărbat, de 54 de ani, care a precizat că i-a încredințat mașina celui aflat la volan, pentru a o conduce, deși cunoștea că nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați pentru conducere fără permis, și respectiv, încredințarea unui vehicul unei persoane despre care cunoaște că nu posedă permis de conducere.

%d blogeri au apreciat: