EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI DESEN „URBIS CIVITAS” – SEVER MOLDOVAN @ GALERIA DE ARTĂ „N. TONITZA”, IAȘI

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI DESEN „URBIS CIVITAS” – SEVER MOLDOVAN @ GALERIA DE ARTĂ „N. TONITZA”, IAȘI
Expoziție de pictură și desen „URBIS CIVITAS” – Sever Moldovan
21 – 30 August 2021
Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Bistrița au plăcerea de a vă invita să vizitați în perioada 21 August – 30 August expoziția de pictură și desen „URBIS CIVITAS” semnată de artistul Sever Moldovan
Prezintă: Prof. Dr. artist vizual Ofelia Huțul
Vernisaj: Sâmbătă, 21 August 2021, ora 17:00
Expoziția va fi deschisă în perioada 21 August – 30 August 2021
Galeria de Artă „N. Tonitza”, Iași
Str. Alexandru Lăpușneanu Nr. 7-9
EXPOZIȚIE LUCIA PUȘCAȘU „MIRACULOSUL PALPIT AL UNUI FIR DE LÂNĂ” @ SUCEAVA, ROMAN ART GALLERY, ROMAN
Această expoziție am conceput-o în amintirea scriitorului, jurnalistului, istoricului și criticului de artă, Corneliu Antim (1942-2016). Născut la Ploiești, a urmat studiile liceale în orașul natal și Facultatea de Limba și Literatura Română la București. A continuat apoi cursuri de politologie și de istoria și teoria artei. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romnia și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. S-a dedicat artei și creatorilor de frumos, era mereu armonie în jurul său. Era sensibil, discret, recunoscut prin coerenta și sinceritatea discursurilor sale. A organizat și vernisat expoziții, a scris numeroase articole și studii de artă în România Liberă, Curentul, Realitatea Românescă, Ziarul de Duminică, în cataloage și în albume de artă.

Expozitia am denumit-o „Miraculosul palpit al unui fir de lână”, după titlul articolului scris de Corneliu Antim despre creațiile mele artistice, în ziarul Crai nou, 9 ianuarie 2010, din care citez un fragment – „Întreaga și laborioasa carieră artistică a Luciei Pușcașu orbitează în fascinantul univers al firului de lână colorată, strunit să urzească, în cadratura procustiană a gherghefului, forme, imagini, plăsmuiri ale minții, ochiului și mâinii artistei, menite să ne îmbie și să ne infioare simțurile. Frenezia și dăruirea pasionată cu care se apleacă asupra visării ei poetice și bucuria lucrului în sine se cuvin percepute laolaltă ca o cale niciodată finită spre desăvârșire. Un ideal estetic și moral, totodată, din care se naște, cu fiecare operă plămădită cu mistuitoare trudă și credință, miracolul cunoașterii sinelui și a toate cele ce îl înconjoară.Este crezul, dar și imboldul mărturisit al artistei, pe care întreaga sa creație de până azi le ilustrează și ni le transmite cu prisosință, dar și cu franchețe a rostirii plastice atât de măiestrit și de convingător inoculată în sensibilul palpit al firului de lână.”

%d bloggers like this: