Din nou despre servicii secrete

Scriam în urmă cu ceva timp, că actuala serie de lideri ai partidelor românești a fost crescută în pepinierele serviciilor secrete și se pare că am avut dreptate, chiar premierul Cîțu fiind rezultatul unui astfel de experiment. Nenorocirea este că și DNA a ajuns la mâna acestor servicii, făcând jocurile unor astfel de roboți umani, fabricând dosare peste dosare celor care nu se supun jocului dictat de servicii. Iar tot ce se întâmplă în ultimul timp demonstrează că România nu prea mai este civilă, ci mai mult o țară condusă de serviciile secrete.
N-a trecut prea mult timp de la publicarea unui editorial în care scriam că actuala serie de lideri ai partidelor românești a fost crescută în pepiniere de serviciile secrete și iată că premierul României, Florin Cîțu, se plânge de țeapa care i-a fost trasă de unul dintre aceste servicii. În mare, premierul Cîțu scheaună că informația privind încarcerarea domniei sale într-o închisoare din Statele Unite apare tocmai acum, în competiția internă din PNL. Mai mult decât atât, adaugă şi ceva mai grav: „Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă”. Grav. Nu e semn bun când oamenii politici ajung să se plângă în spațiul public de amestecul anumitor instituții ale statului în problemele partidelor. Nu mai vorbim de faptul că aici este implicat fără niciun fel de dubiu un serviciu secret.
Kovesi, DNA și serviciile secrete
Povestea asta mi-a adus aminte de vremea când fostul procurorul şef al DNA, Codruța Kovesi, se plângea, tot la fel, de unul dintre serviciile secrete românești. Aceasta susținea în respectiva plângere că, din 2013 până în 2015, nu primise nicio informare de la SIE. „Este ilegal să deții informaţii referitoare la posibile infracțiuni și să nu sesizezi Direcţia Națională Anticorupție”, arăta Kovesi cu degetul pe cei de la SIE. La fel ca și în povestea de astăzi, nu e semn bun când instituţii ale statului ajung să se plângă în spațiul public una de alta. Nu mai vorbim de faptul când sunt implicate serviciile secrete. Contextul în care se făcea această afirmație gravă avea legătură cu marile dosare de corupție, cu banii pe care băieții deștepți i-au ascuns în străinătate, în conturi sau în vile de lux, iahturi, investiții mari făcute cu bani dobândiți ilegal. Hai să vedem și ce a avut de spus SIE într-un comunicat apărut la mai multe ore după cele spuse de Codruța Kovesi: „SIE nu monitorizează cetățenii români aflați în străinătate, această practică fiind una specifică fostei Securități, aşa cum nu monitorizează conturile şi transferurile bancare, achizițiile imobiliare sau de altă natură efectuate de cetățenii români în străinătate”. Scurt şi la obiect, dar, stai, parcă ne vine în memorie un alt moment, din 2014, când Elena Udrea şi cu Alina Bica, pe atunci șefa DIICOT, sunt fotografiate în Paris, ca bune prietene ce se plimbă la cumpărături şi stau la hotel de cinci stele. Udrea sare şi spune: „Este evident ca e vorba de un filaj al serviciilor secrete […] o lucrătură tipică a Serviciului de Informaţii Externe”. Ei, ce poate ști dânsa? „Aceasta e o operațiune pe care un serviciu românesc şi unul francez şi le-au făcut între ele. E clar că serviciile sunt în joc”, spunea însă atunci fostul preşedinte Traian Băsescu. Poate că doamnele Udrea şi Bica să se fi inflamat prea mult, ultima adresându-se cu tupeul specific chiar CSM-ului. Putem înţelege asta, dar Președintele, cu P mare, așa cum se credea Traian Băsescu, care știa mai bine cum e cu serviciile, să se fi inflamat fără motiv? În fine, gândim și noi acum, oare aceste servicii, oricare-ar fi ele, nu puteau da o mână de ajutor și DNA-ului? Evident, în colaborare cu cele franceze, cum spunea cu atâta convingere Traian Băsescu. Dacă fostul preşedinte știa mai mult ca noi, ne-ar fi putut acum explica de ce printre beneficiarii legali ai serviciilor SIE nu se află și DNA, ci doar, aşa cum se precizează în comunicatul SIE: că „acest tip de informaţii sunt transmise spre completare, validare și exploatare acelor instituții ale statului cu atribuții și posibilități legale, în speță SRI, MAI, ONPCSB, etc”. Ce să înțelegem noi, civilii, că SRI, de exemplu, ar fi știut, dar n-a dat informația mai departe la DNA. Că informația despre Cîțu a apărut în spațiul public doar acum, deoarece ACUM e „folositoare”? Asta trebuie să înțelegem, oare?
Documentul care DINAMITEAZĂ scena politică: dosare FABRICATE pentru adversari. Cine îi „EXECUTĂ” pe oamenii lui Orban?
Recent, au fost publicate documente în presă în care se arată că asupra senatorului Eugen Pîrvulescu se fac presiuni uriașe. Potrivit unor site-uri de știri, pe numele sau au apărut nu mai puțin de 4 acuzații. Și toate odată! Astfel, se pare că și Cîțu beneficiază de serviciile acelorași… servicii! Cine nu este cu noi, este împotriva noastră! Se pare că asta e și lozinca premierului Cîțu față de cei care nu își arată susținerea pentru alegerea lui în funcția de președinte PNL, „inamicii” fiind chemați inclusiv la DNA. Este și cazul senatorului liberal de Teleorman Eugen Pîrvulescu, cel care a fost plasat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat că ar fi intervenit pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le repetat să elaboreze și să-i trimită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a unor concursuri și le-ar fi cerut să favorizeze candidații indicați de el. Și iarăși ne întrebăm: ce să înțelegem noi, civilii, că DNA, de exemplu, este un contra serviciu? Ori că fiecare lider de partid are serviciul lui? Asta trebuia să înțelegem, oare? Cum-necum, explicat, ne-explicat, ceea ce rămâne este NIMIC. Cam asta putem noi pricepe acum în România care nu prea mai pare civilă, mai mult una a serviciilor. Aşa cum spuneam în editorialul anterior, poate că aşa e mai bine, deoarece, aşa cum vedem în fiecare zi, civilii, adică politicienii, fură cât pot. Mai au puțin și ne fură și țara. Încă nu de tot, dar dacă nu-i oprim, vom rămâne fără ea. Şi, cum noi n-avem posibilitatea, că nici măcar să protestăm în stradă nu mai știm, să-i oprească serviciile secrete!

%d bloggers like this: