SENAT, Invitație de presă

Dragi colegi din mass-media, Avem plăcerea să vă invităm la evenimentul cu tema ”Supraviețuitorii de Cancer – Accesul la servicii de psihologie și psihoterapie oncologică“, organizat de doamna senator PNL Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României. Scopul întâlnirii este acela de a identifica, împreună cu autoritățile, forurile profesionale și organizațiile neguvernamentale implicate în lupta împotriva cancerului, direcțiile de acțiune în accesarea gratuită de servicii de psihologie și psihoterapie oncologică de către pacienții cu astfel de afecțiuni.
Evenimentul va avea loc miercuri 21 iulie 2021 începând cu ora 13.00 în Sala “Dimitrie Cantemir” (Salonul Alb) etajul P1 Senat.
La ora 16.00, după finalizarea consultărilor, va avea loc o conferință de presă în fața Salonului Alb.
Context:
Doamna senator Nicoleta Pauliuc a depus o inițiativă legislativă prin care persoanele care îngrijesc pacienți oncologici vor avea dreptul la concediu medical și la ședințe gratuite de consiliere psihologică clinică. Ce prevede inițiativa legislativă, aflată în prezent pe circuitul de avizare: Potrivit inițiative legislative, beneficiază de concediu și indemnizaţie pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoțește pe acesta la intervenții chirurgicale și tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afecțiuni oncologice își poate exprima acordul numai pentru o singură persoană la fiecare intervenție chirurgicală, respectiv tratament.
Durata de acordare a concediului și a indemnizaţiei pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice este de cel mult 45 de zile calendaristice în interval de un an pentru un pacient.
În ceea ce privește consilierea psihologică, un pacient cu afecțiuni oncologice beneficiază de minimum o ședință de evaluare psihologică clinică și minimum cinci ședințe de consiliere psihologică clinică. De aceleași drepturi beneficiază și persoana asigurată care îngrijește un pacient cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani. Mai multe detalii, aici: https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=610828A6-B628-4962-8631-318602805710&fbclid=IwAR2k1v4Y-EuQvmVtR9725ujFEiTLrrACU7lSh3t7ZI2deKriSZTJbthRniE
Cu deosebită considerație, Senator Nicoleta Pauliuc

.

%d bloggers like this: