Senatorul chiloților

Lucian Romașcanu, supranumit și „senatorul chiloților”, s-a remarcat mai întâi prin marele „merit” de a fi nașul de botez al fiului lui Ciolacu. Apoi, pe vremea când era de purtător de cuvânt al PSD, și-a anunțat intenția de a-și introduce organul în orificiul anal al presei și a devenit viral. „E un pic jignitor, ai purtător de cuvânt care vine să-ți dea niște informații. Dacă nu spune Ciolacu nimic, ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informații? Unde e omul nostru de la Cameră, frate? Ăsta este sfârșitul unei frumoase prietenii. O să primească o p..ă în cur toți”, a declarat într-o zi Romașcanu și a devenit celebru. Pentru acuratețea acestei declarații, a fost ”premiat” cu un sul de hârtie igienică personalizată pe Calea Victoriei, însă a refuzat darul urcându-se furios într-un Mercedes parcat neregulamentar.
Într-un mod absolut identic, nevasta lui Romașcanu s-a trezit și ea deșteaptă într-o dimineață și n-a mai vrut să se culce: lucrează 40 de ore pe zi, la Parlament, MApN, Guvern, CA Teletrans și Adm. Porturi. Prima oară, Gabriela Otilia Romașcanu s-a trezit angajată la secretariatul deputatului Marcel Ciolacu la Camera Deputaților. Acum doamna Romașcanu se trezește pe unde poate. Pentru că poate!!! Și încă un amănunt: Lucian și Marcel au fost colegi de clasă la Buzău… Este interesant de văzut în aceste condiții de unde izvorăște patriotismul senatorului PSD, fost ministru al Culturii când Marcel era vicepremier. Declarațiile de avere ale familiei sale arată că sursa atașamentului față de capitalul autohton este banul public. Astfel, întreaga familie a lui Lucian Romașcanu este bugetară. Imediat ce Lucian Romașcanu a ajuns senator PSD și apoi ministru al Culturii, soția sa a devenit foarte competentă în multe domenii: de la consiliere parlamentară la cea militară, executivă, în comunicații și porturi maritime ale Dunării. Pe bani publici, scrie Newsweek România.
Gabriela Otilia Romașcanu, nevasta senatorului chiloților, a luat bani de la stat în calitate de consilier la Parlament, MApN, Guvern, CA Teletrans și Adm. Porturi. Românii au luat, vorba soțului doamnei, o p… în kur!
În declarația de avere depusă în decembrie 2016, senatorul Lucian Romașcanu a menționat că soția sa era consilier parlamentar și director de evenimente la Secoma SRL, firma deținută de soțul său.
În declarația de avere din 2018 (după ce, în declarațiile anterioare, singura schimbare fusese dispariția postului de director de evenimente la Secoma SRL), Gabriela Otilia Romașcanu apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci și consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În paralel, soțul era și ministru al Culturii, nu doar simplu senator. Conform declarației de avere din 2019, doamna Romașcanu și-a adăugat alte poziții în portofoliu, tot la stat: a devenit membră a Consiliului de Administrație al Teletrans și membră în Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA. E adevărat, a pierdut postul de consilier principal de la MApN, dar îl avea încă pe cel de la SGG. Potrivit declarației depuse anul acesta, doamna Romașcanu a rămas doar consilier parlamentar. Dar a și născut între timp al doilea copil al familiei, ceea ce ar explica de ce nu a mai colecționat și alte posturi la stat. Pe scurt: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apărării, la Secretariatul General al Guvernului, membru în CA al Teletrans și al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA în numai doi ani. Cum de este atât de competentă soția senatorului PSD Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii? Și are legătură obținerea acestor posturi cu ascensiunea soțului în PSD? A răspuns, tot pentru Newsweek România, chiar Lucian Romașcanu: „Deocamdată este în concediu de maternitate. Din ce știu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) în urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputaților. Eu sunt doar soțul. Este decizia dumneaei de a vă răspunde. Știu că a fost membră în consiliile de administrație. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu.”

%d bloggers like this: