Lansare carte

Stimați jurnaliști,

Vă transmitem o informare cu privirela o prezentare de carte pe care o organizam in parteneriat cu Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos
Prezentarea volumului „Poemele Dunării/ Danube Poems”, autor Peter Shragher.
Joi, 15 iulie 2021, la ora 18.30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos organizează, în frumoasa grădină a Palatului Episcopal, prezentarea volumului „Poemele Dunării/ Danube Poems” al scriitorului Peter Shragher.
Cartea este scrisă în trei limbi: română, engleză și germană, iar autorul și-a dorit să o prezinte într-un oraș riveran Dunării. Scriitorul Peter Shragher va recita din poeziile sale în limbile română, engleză și germană și va răspunde întrebărilor adresate de participanți. Vor fi discuții libere la care pot participa toți cei prezenți.
Peter Sragher, poet și traducător de renume din germană și engleză, Președintele Filialei București – Traduceri literare a Uniunii Scriitorilor din România (USR), este membru al Consiliului USR şi a Grazer Autorenversammlung din Austria, declarat prieten al Oraşului cu Poeţi – Reşiţa.
A publicat numeroase volume de versuri, a făcut numeroase traduceri din poeți austrieci și a scos volume bilingve ale poețiilor austrieci contemporani, precum Bernhard Widder, Ernst David, Gerhard Kofler, Bruno Weinhals, Christian Loidl şi nu numai.
A realizat expoziții foto, iar în 2007 și 2008 a prezentat expoziția sa de fotografie alb-negru „Lemn viu, lemn rupt, lemn mort în prater și lobau – Austria”, la Muzeul Municipiului București, la Reșița, Slobozia și la Café Tabiet-București. Microexpoziția de fotografie a avut loc la Librăria Semn de carte din Reşița şi la Green Hours, în 2010, la București. A participat la numeroase festivaluri de poezie în străinătate şi în România.

Atasat aveti si afisul manifestarii.

Sa aveti o zi minunata.

Florina Diaconeasa
Sef Serviciu Relatii cu Publicul
Biblioteca V.A. Urechia Galati
tel. 0732.334661

%d bloggers like this: