„ÎNCHIDE OCHII SI AI SA VEZI MAI BINE” – PREMIERA NAȚIONALĂ – PUBLIC CU DIZABILITĂȚI

Pe 11 iulie de la ora 17.00 are loc premiera națională a spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine” la Sala Atelier a Universității Naționale de Artă Teatrala și Cinematografica „I.L. Caragiale” în cadrul Galei Absolvenților.
Primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.
Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, sau la opera, sau la un muzeu pentru ca „deranjeaza”.
Deși au aceleași nevoi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural ca un copil tipic.
Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa – Școala de Joacă, Super eroi printre noi, Help me be a rock star și Asociația Magic împreuna cu UNATC, au născocit o piesa de teatru produsă pentru publicul larg, accesibilizată în totalitate pentru publicul cu dizabilități.
Pentru prima oara în România, toți copiii – tipici sau atipici se vor putea bucura de un act cultural fără a se „deranja” reciproc.
„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței” scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.
O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță.
DISTRIBUȚIE:
Alexandra Pribeagu – Samânța de nap / fluturele
Nuța Ilie – Omida / Furnica / Vântul / Floarea bătrână
Taisia Orjehovschi – Hârciogul / Mătrăguna
Varinia Mitrea – Buburuza / Mama / ajutor picioare hârciog
Oana Popa – Sămânța / floarea tânără
INTERPRETARE IN LIMBAJUL SEMNELOR: Lavinia Chițu
INTERPRETARE NARATIVĂ- NEVĂZĂTORI: Andrei Cristea / Miki Brebinaru Gheorghe
SCENARIUL ȘI REGIA: Oana Popa
Sub îndrumarea Prof. Coordonator: Conf.univ dr. Gabriel Apostol
MUZICA: Iulian Vrabete
VERSURI: Iulian Vrabete, Oana Popa, Alexandra Pribeagu
SCHIȚE PĂPUȘI: Clara Dărîngă
SCENOGRAFIE: Andreea Maria Pană
Asistenți: Elisabeta Onoriu, Teodora Paraschiv și Radu Gheorghițoiu + Departamentul de scenografie anul III licență UNATC
MIȘCARE SCENICĂ – Nadia Dimitriu
CONSULTANT ACCESIBILIZARE: Asociația Supereroi printre noi
ACCESIBILIZARE SUNET / LUMINI– Alin Halațiu
Accesul în sala de spectacol se va face începând cu ora 16.00 pentru acomodare.
Partener principal: Asociatia Magic
PARTENERI: Supereroi printre noi, Help Me Be A Rockstar, Galantom, HodoronkTronk, Lăptăria cu caimac, Rubin2000, Silvercraft, Sipet de Sidef, The Pub, Promax, Univ. Bucuresti, Gradina Botanica, Galantom, UNATC, Hodoronktronk’s world, O lume pentru toți, Accesibile Romania.
Spectacolul se joacă și cu ocazia festivalului „Zilele teatrului studențesc de animație – Contact.” organizat de Casa de Cultură a studenților din București. Tot pe 2 iulie de la ora 19.00 la Gradina Botanică, iar în cadrul Galei Absolvenților UNATC pe data de 11 iulie de la ora 17.00 – Sala Atelier.
Persoanele cu dizabilități sunt rugate să se înscrie într-un formular pe care îl vom pune la dispoziție în comunicarea evenimentului pe rețelele de socializare. Acest lucru ne va ajuta să venim în întâmpinarea nevoilor lor.
După spectacol va fi o sesiune de Q&A cu echipa de accesibilizare și cu invitații.
Link eveniment Facebook: https://fb.me/e/M47nHMcc

%d bloggers like this: