Școala de presă REALITATEA * Să (nu) vorbim despre sex

După discuții aprinse, presărate cu totul felul de idei preconcepute și false, senatorii au făcut scut – cu excepția celor de la USR – și au respins cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind educația sexuală. Actul normativ se duce acum la deputați, unde va avea, cel mai probabil, aceeași soartă.
În cearta – una ideologică, nicidecum în interesul copiilor – a intervenit și BOR, printr-un comunicat vituperant. Arogându-și rolul de ”autentica societate civilă”, BOR a folosit aceleași argumente ca și parlamentarii. Mai mult, a dat de pământ cu OMS – răstălmăcind un document care e o simplă recomandare -, a minimalizat problema mamelor minore – nu e prima dată, Vasile Bănescu spunând în trecut că nu există această chestiune, cu excepția fetelor dintr-o anumită comunitate – și a amintit de studii numai de preoți știute.
Înfiorătoare ipocrizia unei instituții care vorbește de ”inocența” copiilor, după ce a acoperit fără nicio remușcare abuzuri ale preoților și călugărilor chiar împotriva unor copii.
Votul dat de senatorii liberali alături de cei din PSD, AUR și UDMR l-a supărat pe premierul Florin Cîțu, care a anunțat că educația sexuală va fi inclusă de anul viitor într-un curs numit ”Educația pentru viață”. Și ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut că educația sexuală e foarte importantă, dar rămâne de văzut dacă de la vorbe se trece la fapte.
Declarația premierului e oricum curajoasă din perspective bătăliei pentru șefia PNL, unde Florin Cîțu a susținut de pudibonzi precum Robert Sighiartău sau Rareș Bogdan.
Alte știri:
Putin pledează pentru cooperare amplă între Rusia și Europa, dar vrea să semene râcă între UE și SUA
Italia, Letonia și Germania primesc și ele OK-ul de la Comisie pentru planurile de redresare
Cursurile online, la fel de eficiente ca vacanța de vară – studiu

Comisia anchetează, din nou, Google

Comisia despre verdictul CCR în cazul SIIJ: Deciziile CJUE sunt obligatorii și trebuie aplicate
Recomandarea de lectură a redacției: Der Spiegel – The Women of Venice Discover Boating
student Noni Maricel CAULEA, anul I CRP, Universitatea Apollonia Iași

%d bloggers like this: