Poliția în acțiune

EVENIMENTE RUTIERE
La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Smârdan, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 31 de ani. Întrucât, cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, l-au testat alcooscopic, rezultând o valoare de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei. În aceeași zi, alți doi conducători auto au fost depistați la volan sub influența alcoolului.Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, care a condus autoturismul pe D.J. 242A, în localitatea Rădești, în cazul căruia aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, și un altul, depistat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, pentru care testul alcoolscopic a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, conducătorii auto fiind cercetați pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. *** La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, la intersecția străzilor Brăilei și Costache Conachi, în urma acestuia rezultând rănirea unei persoane. La fața locului, polițiștii au constatat că în accident au fost implicate un autoturism și o motocicletă și că acesta s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate. Impactul dintre cele două autovehicule s-a soldat cu rănirea motociclistului, un bărbat, de 38 de ani, acesta fiind transportat la spital unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs evenimentul rutier. *** La data de 4 iulie a.c., pe D.N. 25A, în afara localității Lungoci, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. Din primele verificări, a rezultat că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate, autovehiculele intrând în impact, la intersecția D.N. 25A cu un drum comunal. În urma incidentului, o femeie, de 62 de ani, aflată la volanul unuia dintre autoturisme, și un bărbat, pasager în acesta, au fost răniți, fiind transportați la spital. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
ACCIDENT RUTIER SODAT CU TREI VICTIME
La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 18.25, pe D.E. 581, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane. Din primele verificări, a rezultat că în accidentul care a avut loc între localitățile Tutova și Priponești, au fost implicate două autoturisme ce ar fi intrat în coliziune frontală. În urma impactului, cei doi conducători auto, cu vârste de 32 și 62 de ani, precum și un bărbat, de 53 de ani, pasager într-unul dintre vehicule, au suferit leziuni, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.
CERCETAȚI ȘI REȚINUȚI, DUPĂ CE S-AR FI AGRESAT RECIPROC
La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 18.35, Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Malul Brateș, are loc un conflict între mai multe persoane. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, din primele verificări constatând că șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, s-ar fi agresat reciproc, după ce, autoturismul și autoutilitara cu care circulau ar fi intrat în coliziune. În urma conflictului, a rezultat distrugerea parțială a autoturismului și rănirea a două persoane, dintre care una a necesitat spitalizarea. Continuând verificările, polițiștii au stabilit că tânărul, de 21 de ani, care se afla la volanul autoutilitarei, nu deține permis de conducere, autovehiculul fiindu-i încredințat de tatăl acestuia, aflat pe scaunul din dreapta față, pentru a-l conduce. Cei doi au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, și conducere fără permis, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere. De asemenea, alți doi bărbați, de 32 și 35 de ani, aflați în autoturism, au fost reținuți, fiind cercetați pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cursul zilei de astăzi, cei patru vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

%d bloggers like this: