De la Primărie

Info – trafic T. Vuia – Milcov
Primăria municipiului Galați informează că traficul auto în zona
intersecției străzilor Traian Vuia cu Milcov va fi deviat începând cu 8
iulie 2021, de la ora 7.00, circulația în zonă urmând a fi dirijată și
semnalizată corespunzător. Astfel, se va închide circulația pe strada
Milcov, pe partea de deplasare dinspre Drumul de Centură, începând din dreptul Colegiului Tehnic Energetic „Paul Dimo”, iar traficul va fi
deviat pe sensul opus prin interiorul scuarului întrerupt din zona
colegiului. Restricțiile de circulație sunt necesare pentru buna desfășurare a lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare linii de tramvai și carosabil – străzile Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc”.
Le mulțumim pentru înțelegere gălățenilor din zonă și tuturor
participanților la trafic.
Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați
Info – Gala excelentei in educatie
Sunteți invitați la Gala excelenței în educație, eveniment organizat de Asociația Gloria Education și susținut de Primăria municipiului Galați, în cadrul căruia vor fi premiați circa 700 de tineri din oraș, elevi din clasele V-XII, care au obținut media generală 10 în anul școlar abia încheiat.
Sponsorii galei sunt: Hygienium, Kaufland Romania, APAN, aBeauty, Code School Clubs Galați și Grande Gloria Production.
Evenimentul va avea loc joi, 8 iulie 2021, cu începere de la ora 17.00, în Grădina Publică.
Detalii se găsesc pe https://gloriaeducationfound.ro/gloria-education-proiecte/n-iulie-la-galati-primaria-municipiului-galati-si-asociatia-gloria-education-organizeaza-gala-excelentei-in-educatie.
Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați
Proiect de modernizare pentru Valea Țiglinei
Primăria municipiului Galați informează că a fost lansat în licitație publică contractul privind serviciile de proiectare pentru reabilitarea și refuncționalizarea terenului degradat Valea Țiglinei, respectiv zona cuprinsă între străzile Cloșca, Brăilei, Stadionului și Uzina de Apă nr. 1, inclusiv Parcul Cloșca. „Am demarat procedurile pentru modernizarea unei zone foarte cunoscute de gălățeni și care are un potențial imens. Valea Țiglinei face legătura între Faleza Dunării și cele mai populate cartiere ale Galațiului și va fi amenajată pentru prima dată, urmând a se transforma într-un spațiu de relaxare modern și prietenos. Ne dorim ca această zonă să rămână una verde, pusă cu adevărat în valoare și care să facă legătura cu celelalte proiecte mari pe care le-am început deja: modernizarea Falezei și regenerarea urbană de la fosta uzină de apă,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați. Proiectul are în vedere refacerea și integrarea în circuit a Parcului Cloșca, cu amenajarea peisagistică a întregului areal și vizează în principal amenajarea spațiilor verzi, parcuri tematice, grădini recreative, circuite distincte pentru biciclete, piste pentru alergare, trasee pentru role, poduri, zone de traversare, amfiteatre în aer liber, locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone destinate animalelor de companie. Totodată, se are în vedere consolidarea malurilor de pământ din zona bazei sportive Siderurgistul, identificarea de soluții de captare și valorizare cursului natural de apă din zonă și crearea unui luciu de apă. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 august 2021, termenul pentru realizarea întregului proiect tehnic este de 8 luni calendaristice, iar valoarea serviciilor de proiectare este de 1.366.466,75 lei inclusiv TVA.
Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

%d bloggers like this: