Poliția în acțiune

EVENIMENTE RUTIERE ÎN MUNICIPIUL GALAȚI
În data de 30 iunie 2021, în jurul orei 09:45, un bărbat în vârstă de 74 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Marea Unire, dinspre Prelungirea bulevardului George Coșbuc către Trecere BAC, a accidentat un biciclist în vârstă de 68 ani, care a pătruns pe partea carosabilă dinspre dreapta fără să se asigure. Ambii bărbați domiciliază în municipiul Galați. Victima accidentului a suferit leziuni ușoare care nu au necesitat internarea în spital pentru investigații suplimentare. Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative. În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală din culpă. *** În data de 30 iunie 2021, în jurul orei 18:11, o femeie în vârstă de 30 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, dinspre strada Roșiori către bulevardul George Coșbuc, la trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător la intersecția cu strada Alexandru Cernat, a surprins și accidentat un adolescent în vârstă de 16 ani, care se angajase în traversarea străzii. La momentul evenimentului rutier, semaforul nu funcționa, fiind pe galben intermitent. Victima accidentului a suferit mai multe leziuni care au necesitat transportarea la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, unde a rămas internat pentru investigații medicale suplimentare. Conducătoarea auto, ce deține permis de conducere auto valabil, a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ. În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală din culpă.
PERSOANĂ DEPISTATĂ
În data de 30 iunie 2021, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați, în jurul orei 16:15, au identificat și reținut în zona unui bloc situat pe strada Constructorilor, din municipiului Galați, un bărbat în vârstă de 32 ani, față de care Judecătoria Galați a emis în luna aprilie 2021 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de Mărturie mincinoasă. Bărbatul domiciliat în municipiul Galați, a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare dar și la 710 zile de închisoare, zile rămase dintr-o condamnare anterioară. Persoana depistată a fost încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR
În data de 01 iulie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Teuci – Biroul Criminalistic, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tecuci, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 ani, unde au fost identificate ca fiind deținute fără drept următoarele:
– o armă letală lungă (pușcă) cu glonț, cal. 5,6mm, prevăzută cu lunetă cu sistem de ochire pe bază de fascicul luminos (laser) și dispozitiv de diminuare a sunetului (amortizor);
– 422 (patru sute douăzeci și două) cartușe cal. 5,6mm, muniție letală aferentă armei;
– 6 (șase) cartușe cal. 6,35, muniție letală;
– un trofeu de exemplar din specia mistreț;
– 151 (unasutăcincizecișiunu) tablete insecticid ce conține 56% fosfură de aluminiu, clasificat foarte toxic, marca Agroxin.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma și muniția în anul 2010 din Franța, iar în anul 2014 le-a introdus fără drept în țară. Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea luării unei măsuri preventive. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Contrabandă calificată, faptă prevezută și pedepsită de art.271 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, Braconaj cinegetic, faptă prevezută și pedepsită de art 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr.407/2006 republicată, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic și Trafic de produse sau substanțe toxice, faptă prevezută și pedepsită de art. 359 Cod penal.
PERSOANĂ DEPISTATĂ
În data de 30 iunie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au identificat și reținut pe raza municipiului Galați, un bărbat în vârstă de 33 ani, față de care Judecătoria Galați a emis în luna iunie 2021 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o durată de 3 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Tâlhărie calificată. Bărbatul domiciliat în municipiul Galați, fusese dat în urmărire generală la scurt timp după emiterea mandatului de arestare întrucât nu fusese găsit la adresa de domiciliu. Persoana depistată a fost încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
ACCIDENT RUTIER PE TRECEREA DE PIETONI
În data de 28 iunie 2021, în jurul orei 14:24, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Un bărbat în vârstă de 53 ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din acest oras, a surprins și a accidentat un pieton angajat în traversarea străzii pe marcaj pietonal, rezultând vătămarea corporală a acestuia. Bărbatul accidentat, în vârstă de 52 ani, din municipiul Tecuci, a fost transportat la Spitalul Municipal Tecuci pentru investigații medicale, însă nu a rămas internat. Conducătorul auto, ce posedă permis de conducere valabil, a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală din culpă.
INFRACȚIUNI CIRCULAȚIE
La data de 28 iunie 2021, în jurul orei 18.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Oțelarilor, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 21 de ani, din satul Tichilești, județul Brăila, care avea dreptul de a conduce suspendat. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism, aparțin altui vehicul. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind introdus în data de 28.06.2021 în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.
PERSOANE DEPISTATE
În data de 28 iunie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au identificat și reținut pe raza municipiului Galați două persoane, față de care Judecătoria Galați a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de Tâlhărie calificată. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 ani, din municipiul Galați, condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și despre o femeie în vârstă de 33 ani, din municipiul Galați, condamnată la o pedeapsă de 2 ani închisoare. Persoanele depistate au fost încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.
EVENIMENTE RUTIERE
În data de 29 iunie 2021, în jurul orei 08:00, un bărbat în vârstă de 81 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, cu direcția de deplasare dinspre Galați spre Bârlad, în interiorul localității Cuca, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 81 ani, din această localitate. Femeia se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, însă a fost depistat ulterior, în jurul orei 09:30 în localitatea Băleni, județul Galați. Victima accidentului a suferit leziuni ușoare care nu au necesitat internarea în spital pentru investigații suplimentare. Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative. În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă respectiv, Părăsirea locului accidentului. *** În data de 29 iunie 2021, în jurul orei 15:00, un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, în timp ce conducea un autoturism pe DE 581, cu direcția de deplasare dinspre Focșani spre Tecuci, la ieșirea de pe podul peste râul Siret, în dreptul intersecției cu DC 67, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce era condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 27 ani, care a acroșat la rândul său un autoturism condus dinspre Tecuci de un bărbat de 33 ani, ambii conducători auto cu domiciliul în municipiul Tecuci. În urma acestui eveniment rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto în vârstă de 27 ani și a unui alt pasager din acest autoturism. Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv doar în cazul bărbatului în vârstă de 48 ani, rezultând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă respectiv, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
INFRACȚIUNE CIRCULAȚIE
La data de 30 iunie 2021, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pe DN 25, în interiorul comunei Hanu Conachi, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Tudor Valdimirescu, județul Galați, care conducea sub influența băuturilor alcoolice și cu dreptul de a conduce suspendat. La testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere și de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. *** Update: Față de tânărul de 21 ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. …………. (La data de 28 iunie 2021, în jurul orei 18.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Oțelarilor, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 21 de ani, din satul Tichilești, județul Brăila, care avea dreptul de a conduce suspendat. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism, aparțin altui vehicul. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind introdus în data de 28.06.2021 în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.)

%d bloggers like this: