Poliția în acțiune

EVENIMENTE RUTIERE
La data de 17 iunie a.c., în urul orei 07.30, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Tecuciul Nou, din municipiul Tecuci, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Negrilești. La controlul documentelor, acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile britanice. Întrucât, în urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere și că documentul prezentat este fals, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Tot pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, este cercetat și un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Tecuci, depistat de polițiști la volanul unui autoturism care circula pe strada Dacia, din municipiul Tecuci. Pentru că nu a putut prezenta polițiștilor permisul de conducere, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se că tânărul nu este posesor al unui astfel de document. *** La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12.20, pe D.J. 251, în afara comunei Smârdan, s-a produs un incident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autotractor, rezultând doar pagube materiale. Polițiștii sosiți la fața locului i-au testat alcoolscopic pe cei doi conducători auto, în cazul bărbatului, de 39 de ani, aflat la volanul autoturismului, rezultând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului, a fost depistat de polițiști, în seara aceleiași zile, în jurul orei 19.50, pe o stradă din comuna Tudor Vladimirescu. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea prelevării de mostre bologice și a stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
REȚINUT ȘI ARESTAT PREVENTIV, DUPĂ CE A PROVOCAT SCANDAL ÎNTR-UN BAR
La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unui bar, din cartierul Micro 17, o persoană provoacă scandal, manifestându-se violent. Polițiștii au mers imediat la fața locului, unde au identificat un bărbat, de 30 de ani, stabilind că, pe fondul consumului de alcool, acesta ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență lucrătorului comercial, o femeie, de 50 de ani, intenționând chiar să o lovească, după care s-ar fi dezbrăcat, făcând gesturi obscene în fața acesteia. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției, unde a continuat să aibă un comportament agitat, spărgând geamul ferestrei unei încăperi. El a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cursul zilei de ieri, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, instanța de judecată dispunând această măsură preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
CERCETAT PENTRU CĂ AR FI DEMONTAT AUTOVEHICULE ȘI ECHIPAMENTE SCOASE DIN UZ, FĂRĂ DREPT
La data de 24 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Percheziția a vizat un spațiu compus din curte și hală metalică, situat în municipiul Galați, spațiu folosit de un bărbat, de 37 de ani, bănuit că, în perioada 2020 – iunie 2021 ar fi efectuat, fără drept, activități de demontare (dezasamblare) a autovehiculelor și echipamentelor scoase din uz, pentru recuperarea materialelor și comercializarea ulterioară a acestora. La locația respectivă, polițiștii au găsit mai multe autoturisme aflate în curs de dezmembrare, precum și componente de instalații de climatizare, radiatoare, motoare demontate, elemente de caroserie, uleiuri uzate și alte substanțe periculoase provenite de la dezmembrarea de autovehicule. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciului Investigații Criminale și Criminalistic. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 02.15, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au oprit în traffic, pe strada Aviator Vasile Craiu, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Galați. Întrucât, în momentul legitimării, polițiștii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, dar aici a refuzat prelevarea de mostre biologice. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind cercetat pentru refuzul prelevării de mostre biologice.

%d bloggers like this: