“LECȚIA SUFLETULUI

Stând la o masă rotundă, sufletele îşi alegeau următoarea lecție. Un suflet curajos și puternic s-a ridicat:
– De data asta merg pe Pământ pentru a învăța cum să iert. Cine mă va ajuta în asta?
Sufletele cu compasiune și chiar puțin înspăimântate au început să vorbească:
– Asta este una dintre cele mai dificile lecții … Poţi de-a lungul unei vieţi să nu te descurci. Vei suferi atât de mult. Ne pare rău pentru tine. Dar te iubim și te vom ajuta…
Un suflet i-a spus:
– Sunt gata să merg cu tine pe Pământ și să te ajut. Voi deveni soțul tău. În viața noastră de familie multe probleme vor fi din vina mea și tu vei învăța să mă ierți .
Cel de-al doilea suflet a oftat:
– Și eu pot deveni unul dintre părinții tăi, îți pot oferi o copilărie dificilă, apoi voi interveni în viața ta, îţi voi îngreuna treburile, iar tu vei învăța să mă ierți.
Cel de-al treilea suflet i-a spus:
– Iar eu voi fi unul dintre șefii tăi şi te voi trata adesea pe nedrept, cu aroganță, ca să poţi învăța să simți sentimentul de iertare.
Şi alte suflete au fost de acord să se întâlnească cu el în diferite momente, pentru a consolida lecția…
Deci, fiecare suflet şi-a ales lecția, au distribuit rolurile, s-au gândit la un plan de viață interconectat unde se vor învăța şi instrui reciproc și s-au coborât pe Pământ pentru a le realiza.
Însă există o particularitate a sufletelor: în momentul nașterii memoria lor se șterge. Și doar unele își dau seama că multe evenimente nu sunt accidentale și fiecare om apare în viața noastră exact când avem nevoie cel mai mult pentru a învăța o lecție…
Îţi urez succes în cunoașterea Lecțiilor vieții!”
via Cristi Lazar

%d bloggers like this: