Proiectul de interventie socio-culturala CONGRUENT: cinematerapie, antreprenoriat creativ

Proiectul de interventie socio-culturala CONGRUENT continua implementarea programelor de psiho-educatie, educatie financiara, combatere a bullying-ului, campanii civice, antreprenoriat creativ si cinematerapie pentru cei 400 de parinti si copii din sat Ceauru, comuna Balesti, judetul Gorj. In cadrul conferintei din 28 mai 2021, de la Prefectura Targu-Jiu, organizatorul proiectului Asociatia Docuart a prezentat stadiile programelor aplicate deja in comunitate si urmatoarele etape pentru perioada verii. „Credeam ca e simplu sa fii parinte…pana am devenit parinte” (mamica de elev din clasa a IV-a, Scoala Gimnaziala „Antonie Mogos” din sat Ceauru, comuna Balesti, judetul Gorj). Programul de parenting a ajuns la a saptea intalnire, pentru perioada urmatoare urmand a se aborda temele: dezvoltarea psihica si cognitiva a copilului, identificarea problemelor – invatarea unor tehnici de lobby, strategii de parenting particularizate la nevoi si reducerea abandonului scolar. Activitatile de combatere a bullying-ului prin cinematerapie includ metode care isi propun sa limiteze propagarea si sa diminueze impactul acestuia asupra elevilor. Interventiile din cadrul atelierelor sunt coordonate de psihologi si regizori de film documentar. Se vor selecta, prin apel deschis, 20 de membri ai comunitatii pentru a participa la un curs de antreprenoriat, incurajand ideile de tip creativ – cum ar fi monetizarea unui mestesug sau de sustenabilitate familiala – cum ar fi transformarea unui hobby in afacere. „Sunt foarte bucuros ca am fost cooptati in acest proiect care nu se adreseaza doar elevilor, se adreseaza intregii comunitati. O comunitate mare, cu probleme – ca peste tot – probleme care pot fi ameliorate prin acest tip de interventie. Din pacate, pana acum nu am avut astfel de proiecte in Balesti – este primul de o asemenea complexitate si avem incredere in el (…) drept dovada ca participantii de pana acum le-au «adoptat» pe cele 3 experte care vin aproape saptamanal la Balesti, iar comunitatile de langa Balesti intreaba cand vor participa si ele.” (Cornel Somicu, director, Scoala Gimnaziala „Antonie Mogos” din sat Ceauru, partener al proiectului CONGRUENT) Detalii atasate si la link

„Credeam că e simplu să fii părinte…până am devenit părinte” (mămică de elev din clasa a IV-a, Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj).

Multumim de interes, Oana Nasui, comunicator, 0730040514
Proiectul CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj, dezvoltă activități de parenting și de combatere a bullying-ului prin cinematerapie, servicii psiho-terapeutice, ateliere de antreprenoriat și educație financiară, pentru comunitatea interetnică de profesori, copii și părinți din comuna Bălești. Până la finalul anului 2022, 400 de profesori, părinți și copii vor beneficia de programele din cadrul CONGRUENT. De asemenea, proiectul CONGRUENT are în vedere activarea unui Grup de Inițiativă Locală pentru organizarea de campanii de conștientizare, activități civice comune și acțiuni de dialog.

www.congruent.docuart.ro

www.facebook.com/Congruent-by-Docuart

%d bloggers like this: