Blonda lui Grindă

Ana Maria Dimitriu, cunoscută și ca „blonda lui Grindă” lovește din nou pe Facebook după scandalul 300.000 euro, după cum afirmă Valeriu Nicolae: „Trebuie să suferi grav de grandomanie și pupincurism să pui cuvântul jertfă lângă o cheltuială de peste 140.000 de EUR din banul public pentru recondiționarea unei școli”
Ana Maria Dimitriu a găsit jertfă și recunoștință la Peneleu
Frățioare, fetița Ana Maria Dimitriu a găsit jertfă și recunoștință la PNL! Pentru că au recondiționat o școală cu „60 de miliarde vechi” PRIMITE DE LA BUGET cu ajutorul fostului ministru Ion Ștefan. Om cunoscut prin declarații care de care mai inepte și agramate, pupincurism masiv și casa unde s-a greșit grinda de a ieșit de 910 de metri pătrați ca la orice om cu bun simț. Casă pe care omul, ca orice cetățean menit să ajungă ministru, nu a plătit impozit. Omul, ca orice sociopat care se respectă, a ieșit foarte dur împotriva numirilor tâmpite făcute de PSD pe baza relațiilor. Imediat ce a ajuns la putere a fost puternic lovit de amnezie. A făcut atât de multe angajări vomitive încât lumea a făcut coadă să se înscrie pe lista lui de cunoștințe și rubedenii la sediul PNL-ului, scrie Valeriu Nicolae pe Facebook. Trebuie să suferi grav de grandomanie și pupincurism să pui cuvântul jertfă lângă o cheltuială de peste 140.000 de EUR din banul public pentru recondiționarea unei școli. Soborul de preoți nu este clar dacă a fost inclus în preț sau nu dar cel mai probabil au făcut oamenii voluntariat, mai afirmă Nicolae. Cel mai cunoscut caz de jertfă și recunoștință la PNL Vrancea este șoferul fostului ministru Ion Ștefan care a ajuns vice-președinte la PNL Vrancea. Șofer care a căzut spectaculos bac-ul la 43 de ani. Om bun de altfel, implicat într-un scandal cu omor, mardeiaș cunoscut și acuzat de furt. Ajutorul șefului de post dintr-un sătuc din Vrancea a ajuns și el rapid consilier al ministrului că doar ne-a umplut PNL-ul Vrancea de jertfă și recunoștință.
Cine e Ana Maria Dimitriu?
Ana Maria Dimitriu, cunoscută în mediul online drept „blonda lui Grindă”(n.red- Ion Ștefan ministrul Dezvoltării și liderul de facto PNL Vrancea), a urcat până la o funcție de consilier la cancelaria prim ministrului Ludovic Orban, după ce a contribuit cu 1,4 milioane lei (300 de mii de euro) la campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare. Locatară într-o garsonieră ANL și cu o mașină veche de 17 ani, consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu a fost unul dintre cei mai importanți contribuitori la campania electorală a PNL pentru alegerile europarlamentare. Ea este actualmente viceprimar al Focșaniului din partea PNL.
Banii folosiți pentru partid au fost, cică, împrumutați de la deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”.
Conform declarației de avere depusă la numirea în funcția de consilier în cancelaria prim ministrului, consilierul local liberal a împrumutat cei 1,4 milioane lei în două tranșe, de 1 milion, respectiv 400 mii lei. Împrumuturile au fost contractate în 2019, cu scadența în același an. Totuși, consilierul local nu precizează în declarația de avere depusă în 2020 dacă a restituit cele două împrumuturi. Mai mult, nu avea nici banii necesari pentru că cea mai mare parte a veniturilor erau din indemnizația de consilier local la Focșani, de 12.378 lei.  Sumele împrumutate apar doar într-o declarație de avere, publicată de ANI, deputatul Ion Ștefan încercând să ascundă cele două împrumuturi. În schimb, declarația publicată pe pagina de internet a Camerei Deputaților nu menționează numele persoanei împrumutate de deputatul liberal. Ulterior, declarațiile de avere depuse de liberal, atât la Camera Deputaților cât și la Ministerul Lucrărilor Publice nu menționează ce s-a întâmplat cu sumele împrumutate, dacă banii i-au fost restituiți sau nu. Putem bănui că a primit banii înapoi pentru că i-a apărut un depozit bancar de 300 mii euro la sfârșitul anului trecut. Dincolo de jongleriile pe care le-au făcut cei doi liberali cu declarațiile de avere și împrumutul destinat campaniei electorale a PNL rămâne un semn de întrebare asupra provenienței banilor deoarece veniturile declarate de Ion Ștefan sunt insuficiente. Potrivit Autorității Electorale Permanente, 1,4 milioane lei, adică aproximativ 300 mii euro, este contribuția la campania electorală a PNL făcută de consilierul local liberal Ana Maria Dimitriu. Este cea mai mare contribuție făcută în cadrul PNL la nivel național, mai mult decât alți candidați liberali, care chiar au obținut un mandat de europarlamentar, fiind plasați pe locuri eligibile. În schimb, deși a contribuit cu 1,4 milioane lei, consilierul local a rămas tot la Focșani. Suma reprezintă aproape maximul de contribuție pe care o putea face un candidat la alegerile europarlamentare. Ana Maria Dimitriu completează astfel lista celor peste 100 de liberali ajunși în funcții publice pe baza carnetului de partid sau a gradului de rudenie cu Grindă ori prefectul Berbece.
%d bloggers like this: