Poliția în acțiune

SURPRINS ÎN FLAGRANT DUPĂ COMITEREA UNUI FURT

La data de 28 mai a.c., în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați au surprins în flagrant, pe Aleea Comerțului, din cartierul Micro 39A,un bărbat, de 48 de ani, imediat după ce ar fi comis un furt. Acesta ar fi sustras, din buzunarul pantalonului victimei, un bărbat, de 83 de ani, suma de 80 de lei. La controlul corporal al persoanei în cauză, polițiștii au găsit banii sustrași, pe care i-au restituit păgubitului. Prezumtivul autor a fost condus la sediul poliției și, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta ar mai fi comis, în perioada 27.09.2020 – 20.04.2021, alte 5 fapte cu același mod de operare, creând un prejudiciu de aproximativ 8 600 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt în formă continuată. Ulterior a fost prezentat Parchetului  de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, măsură dispusă față de acesta de către instanța de judecată.

MANDATE PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 28 mai a.c., polițiștii Postului de Poliție Scânteiești au depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Scânteiești, pe numele căruia Tribunalul Galați emisese, în data de 13.05.2021, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul, condamnat la 4 ani închisoare pentru comiterea unei tentative de omor, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați. *** În ziua următoare, în baza unui mandat de executare a pedepsei, emis de Judecătoria Târgu Bujor, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor  au depistat și reținut un bărbat condamnat la 3 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.            Și în acest caz, bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 29 mai a.c., în jurul orei 09.50, pe D.J. 251, în comuna Matca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În urma primelor verificări s-a stabilit că victima, un bărbat, de 48 de ani, a fost acroșat de un autoturism, în timp ce traversa strada prin loc nemarcat. Conducătorul autoturismului, o femeie, de 28 de ani, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** La data de 29 mai a.c., în jurul orei 19.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Tunelului, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Galați. Întrucât acesta prezenta un comportament suspect, polițiștii l-au testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru THC-5 (cannabis). Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. *** Pentru comiterea aceleiași infracțiuni, precum și pentru conducere fără permis de conducere, este cercetat și un tânăr, de 22 de ani, din comuna Drăgușeni. Acesta a fost depistat de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 251A, în localitatea Drăgușeni. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În interiorul autoturismului au fost găsite trei capsule conținând particule ale unor substanțe psihoactive, persoana în cauză declarând că ar fi fumat țigări ce conțin astfel de substanțe. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

 

 

 

 

%d bloggers like this: