Poliția în acțiune

CONDAMNAȚI PENTRU FURT CALIFICAT, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Tecuci au depistat doi bărbați urmăriți național, pe numele cărora instanțele de judecată au emis mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. Cei doi bărbați, cu vârste de 26 și 31 de ani, ambii din municipiul Tecuci, condamnați la 4 ani și 8 luni închisoare, respectiv 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, au fost conduși și încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepselor.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 27 mai a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Poliției Orașului Berești au oprit în trafic, pe D.N. 26, în comuna Cavadinești, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat de 26 de ani. Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În continuare, s-a stabilit că autoturismul aparține unei femei, de 29 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta față și care i l-a încredințat bărbatului pentru a-l conduce, având cunoștință că acesta nu deține permis de conducere. Ca urmare, a fost întocmit dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru conducere unei persoane despre care se cunoaște că nu are acest drept. ***   La data de 27 mai a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit în trafic, pe D.J. 251A, în comuna Drăgușeni, un autoturism condus de un bărbat de 61, din județul Brașov. Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII GĂLĂȚENI

În perioada 24 – 28 mai, polițiștii gălățeni au participat la o campanie de donare de sânge, desfășurată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, scopul fiind acela de a veni în ajutorul semenilor, dar și de a promova donarea de sânge, ca gest responsabil, util societății. Pe parcursul săptămânii, aproximativ 50 de polițiști din structurile operative și neoparative au înțeles că mii de pacienți au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui, dând dovadă de receptivitate și solidaritate și contribuind benevol, în acest mod, la salvarea de vieți. Astfel de activități se vor derula în continuare,  organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Galați și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, în baza unui acord de parteneriat.

%d bloggers like this: