Mihaela Prodeus, o fostă șefă de piețe, a fost plasată de PNL în fruntea Centrului de Sănătate al STB. Peste 5.000 de euro lunar pentru noua directoare

Aparatul de partid dă năvală în sinecuri cu binecuvântarea liberalilor și a useriști-plusiștilor

Mihaela Prodeus a fost numită printr-o decizie AGA. Regulamentul publicat pe site-ul Centrului de Sănătatea prevede că numirea directorului general trebuie să fie făcută de Consiliul de Administrație.

Centrul de Sănătate al Societății de Transport București (STB) are, începând cu 19 mai, un nou director general: Mihaela Prodeus. Nu are legătură nici cu medicina, nici cu STB. Are însă cu PNL. În 2016 a fost aleasă consilier local PNL la sectorul 4, dar a renunțat la mandat pentru un post de șefă la piețe, dezvăluie libertatea.ro. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Centrul de Sănătate al STB a adoptat, pe 13 mai, 13 hotărâri. Principalele măsuri vizează instalarea unei noi echipe de conducere. Au fost schimbați: directorul general, membrii CA, președintele CA, chiar și cenzorii. Centrul de Sănătate al STB SA este o clinică medicală cu aproximativ 80 de angajați, care deservește în special angajații societății de transport. Este vorba despre o societate pe acțiuni în care STB deține 95% și Sindicatul Transportatorilor din București – 5%. STB este deținută în proporție de 99,89% de Consiliul General al Municipiului București. Director general a fost numită Mihaela Prodeus, pentru o perioadă de 4 luni. Ea nu are nicio legătură cu medicina sau cu STB. Este însă colegă de filială PNL cu Florin Melciu, cel care a prezentat și susținut numirea acesteia în cadrul AGA. „O cunosc de foarte mult timp pe doamna Prodeus și mă mândresc cu asta. Și cunosc performanțele realizate de dânsa în calitate de manager”, a declarat pentru Libertatea Florin Melciu, prim-vicepreședinte al organizației PNL Sectorul 4.

Consilier local versus șefă la piețe

În iunie 2016, Mihaela Prodeus a câștigat pe listele PNL un loc în Consiliul Local la Primăria Sectorului 4. Ea renunță la mandat după câteva luni, în mai 2017, pentru a deveni director adjunct la Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4. La alegerile din 2020, a ocupat un loc neeligibil pe listele parlamentare ale PNL din Capitală.

Șefă la o companie strategică din energie

Între timp, de la piețe ajunsese șefă la o companie strategică din energie. Mihaela Prodeus a fost numită în noiembrie 2020 director general la SMART S.A., societatea care asigură mentenanța pentru Transelectrica. Nici aici nu avea vreo legătură cu domeniul, fiind juristă de profesie. Florin Melciu ocupase postul de director general al SMART SA înaintea Mihaelei Prodeus și s-a retras în momentul în care a câștigat un loc în Consiliul General al Capitalei. Mandatul Mihaelei Prodeus în fruntea SMART a fost unul scurt, dar Melciu laudă performanțele acesteia. „Ultimele rezultate de la SMART SA sunt publice. După șase luni petrecute acolo, profitul a fost de 2,5 milioane de euro”. Consilierul general PNL susține că nu trebuie să fii specialist într-un anumit domeniu pentru a fi un bun manager. „Eu sunt avocat și am avut rezultate foarte bune la SMART. Doamna Prodeus este jurist și are o îndelungată experiență managerială. A condus Sala Polivalentă. Am lucrat împreună acum 15 ani și la Piața de Gros”, explică Florin Melciu. Ce anume va face în fruntea unei clinici medicale fără experiență în domeniu? „Va reforma Centrul de Sănătate, veți vedea”, spune Melciu, care a fost mandatat de AGA să semneze contractul directoarei. Iar leafa și bonificațiile nu sunt deloc neglijabile. Potrivit hotărârii AGA, este vorba despre un salariu fix de 18.765 de lei brut, la care se adaugă o componentă variabilă lunară în valoare de 25.020 de lei brut. În total, potrivit unor calcule, încasările nete vor depăși 5.000 de euro. Florin Melciu spune că banii din componenta variabilă vor fi dați doar după șase luni, cu condiția să fie atinși anumiți parametri de performanță. „Față de fosta directoare, componenta variabilă a fost redusă la jumătate”, a precizat consilierul PNL.

%d bloggers like this: