Politia în acțiune

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 21 mai a.c., în jurul orei 10.30, pe D.J. 251, în comuna Matca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În accident au fost implicate un autoturism și o autoutilitară care au intrat în impact față – spate, în timp ce se îndreptau spre comuna Corod. Un bărbat, pasager în autoturism, a fost rănit ușor, fiind transportat la spital, dar nu a necesitat internarea. Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, stabilindu-se că nu au consumat alcool, în cauză polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** În aceeași zi, un alt accident rutier s-a produs în comuna Ghidigeni, în urma acestuia rezultând rănirea unui pieton. Acesta, un copil de 5 ani, a fost acroșat de un autoturism condus de o femeie, de 51 de ani, în timp ce se afla pe partea carosabilă.        Minorul a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea. Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul. ***  La data de 23 mai a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Alexandru Măcelaru, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, din aceeași localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.*** În aceeași zi, la un control efectuat în trafic, pe D.N. 25, polițiștii Serviciului Rutier Galați au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Constanța, care nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, până la data de 17.06.2021, și, ca urmare, au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 16.20, pe D.J. 251A, în comuna Matca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au stabilit că victima, un bărbat de 63 de ani, a fost acroșată de un autoturism condus de o femeie, de 27 de ani, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă. În urma testării alcoolscopice a celor două persoane împlicate în incident, a rezultat că pietonul se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii urmând să stabilească împrejurările concrete ale producerii evenimentului rutier. *** În aceeași zi, în jurul orei 16.30, tot în comuna Matca s-a produs un alt accident rutier, în urma căruia a rezultat rănirea a două persoane. Accidentul, în care au fost implicate trei autoturisme, s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate, soldându-se cu avarierea acestora și rănirea unuia dintre conducătorii auto, o tânără de 19 ani, și a unui pasager, un bărbat, de 34 de ani. Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** La data de 25 mai a.c., în jurul orei 01.45, în timp ce efectuau activități de patrulare, pe raza comunei Grivița, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Liești au observat un autoturism care se deplasa, pe D.J. 254, având o traiectorie sinuoasă. Polițiștii au oprit autoturismul în cauză și, la volanul acestuia, au identificat un tânăr, de 21 de ani, care emana halenă alcoolică. Fiind testat alcoolscopic, a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

CERCETAT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI SPĂLARE DE BANI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane și spălare de bani. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore. La data de 24 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la locațiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane și spălare de bani. Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada 2015 – 2021, prin inducere în eroare, bărbatul ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Elveției, Austriei și Germaniei. Sumele de bani obținute de victime i-ar fi fost transmise direct, când acesta se afla pe teritoriul țărilor respective, sau prin serviciile de transfer monetar internațional și ar fi fost folosite pentru achiziționarea de bunuri mobile şi imobile. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, cartele SIM, carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop și o armă neletală. De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 de  euro și a fost ridicat un autoturism cu o valoare de piață de aproximativ 60.000 de euro. Persoana bănuită de comiterea infracțiunilor a fost reținută pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentată Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

 

%d bloggers like this: