Poliția în acțiune

CERCETAT PENTRU DISTRUGERE

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați de un bărbat, cu privire la faptul că, din balconul apartamentului în care locuiește, ar fi observat o persoană care ar fi rupt oglinda retrovizoare a unui autoturism parcat în dreptul unui bloc, de pe strada Oțelarilor. În urma sesizării, polițiștii, însoțiți de un echipaj de jandarmi, s-au deplasat la fața locului, constatând că autoturismului în cauză îi lipsesc și plăcuțele de înmatriculare. Îa scurt timp, în zonă a fost depistat un bărbat, de 45 de ani, prezumtivul autor al faptei, fiind găsite, totodată, și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

LA VOLAN, BĂUT ȘI FĂRĂ PERMIS

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au oprit în trafic, pe strada Căpitan Gheorghe Decuseară, din municipiul Tecuci, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 27 de ani, care prezenta halenă alcoolică. La testarea alcoolscopică, a fost înregistrată valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

PIETONI, VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizți, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Portului, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unui pieton. Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, a rezultat că victima, un adolescent, de 17 ani, ar fi fost acroșată de un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de ani, în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal. Minorul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigații medicale. În urma testării alcoolscopice a bărbatului, de 60 de ani, aflat la volanul autoturismului, s-a constatat că acesta nu consumase alcool. În aceeași zi, în jurul orei 16.35, un alt accident rutier soldat cu rănirea unui pieton, s-a produs pe strada Saturn, din municipiul Galați. În acest caz, victima, un bărbat, de 71 de ani, ar fi traversat strada prin loc nemarcat și fără să se fi asigurat, în prealabil, fiind acroșat de un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani.  Bărbatul a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.  Pentru ambele incidente, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete ale producerii acestora.

MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data de 19 mai a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Galați au depistat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Tribunalul Galați a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. Bărbatul fusese surprins în trafic, de polițiști, în data de 09.05.2021, la volanul unui autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare. La vederea echipajului de poliție, bărbatul ar fi încercat să intre în parcarea unui bloc, de pe strada Nicolae Deleanu, unde ar fi lovit și avariat două autoturisme. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii constatând, totodată, că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Persoana în cauză a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

 

 

%d bloggers like this: