Poliția în aacțiune

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

72 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1540 de persoane și 89 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat 564 locații (domiciliile persoanelor/locațiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 120 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 10.20, pe D.N. 25, în afara localității Braniștea, s-a produs un accident rutier soldat cu ănirea unei persoane. Din primele verificări, polițiștii au stabilit că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, a avut loc pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare în mers, acestea intrând în impact față – spate. În urma accidentului, o femeie, de 75 de ani, pasageră într-unul dintre autoturisme, a suferit mai multe leziuni, fiind transportată la spital, dar nu a necesitat internarea. Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe D.J. 251L, în comuna Schela. La fața locului, polițiștii au stabilit că accidentul ar fi avut loc pe fondul neacordării de prioritate, fiind implicate două autoturisme, conduse de un bărbat, de 32 de ani, respectiv o femeie, de 28 de ani, ambii din comuna Schela. Impactul s-a soldat cu rănirea unui minor, pasager pe bancheta din spate a unuia dintre autoturisme, acesta fiind transportat la spital, unde a rămas internat pentru supraveghere medicală. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** În aceeași zi, în jurul orei 19.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui alt accident rutier, pe o stradă din localitatea Grivița, soldat cu rănirea unui pieton. Din cercetări, a reieșit că victima, un minor, de 5 ani, din comuna Grivița, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat, de 70 de ani, în timp ce traversa strada, printr-un loc nemarcat. Minorul a fost transportat la spital și a rămas internat pentru investigații medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. *** La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 18.10, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe D.J. 240, în interiorul localității Ghidigeni, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 32 de ani. Întrucât, la testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Pentru comiterea aceleiași infracțiuni este cercetat și un bărbat, de 40 de ani, care a fost depistat conducând autoturismul pe strada Trandafirilor, din orașul Berești. În cazul acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, el fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

La data 13 aprilie, polițiștii Biroului Investigații Criminale Tecuci și cei din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați au depistat, într-un imobil din muncipiul Tecuci, un bărbat, din aceeași localitate, pe numele căruia Judecătoria Tecuci emisese, în data de 02.04.2021, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Bărbatul, condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE LINIA PREVENIRII ȘI COMBATERII ÎNCĂLCĂRII REGIMULUI LEGAL DE VITEZĂ

102 sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 19 premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni având ca scop reducerea victimizării prin accidente rutiere provocate de nerespectarea vitezei legale. La data de 13 aprilie a.c., în intervalul orar 05.00 – 13.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Galați au desfășurat o acțiune pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere provocate de nerespectarea vitezei legale. Acțiunea, la care au fost folosite 3 aparate radar dispuse ”în cascadă”, s-a desfășurat pe D.N. 24, pe sectorul de drum cuprins între localitățile Cosmești și Priponești, cu preponderență în zona producerii, în data de 01.04.2021, a accidentului rutier soldat cu decesul a patru persoane. Cu această ocazie, polițiștii au constatat 102 contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 64 400 de lei, 61 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conform O.U.G. 95/2002, republicată.  Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 19 permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

.

%d bloggers like this: