Poliția în acțiune

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

149 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1330 de persoane și 149 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  853 de locații (domiciliile persoanelor/locațiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 159 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18 750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

61 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1140 de persoane și 105 societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  751 de locații (domiciliile persoanelor/locațiile declarate pentru carantină, izolare, restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 102 mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați, în timp ce efectuau activități de supraveghere în trafic, au observat un autoturism care ieșea dintr-o stație peco, de pe strada Domnească, și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a demarat în trombă spre strada Tudor Vladimirescu.                               Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, efectuând semnale de oprire acustice și luminoase, dar persoana aflată la volan le-a ignorat, continuându-și deplasarea.   În dreptul intersecției dintre străzile Științei și Bravilor, polițiștii au blocat autoturismul, imobilizând ambele persoane aflate în el.  În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul, de 18 ani, depistat la volan, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul aparține celuilalt tânăr, de 21 de ani, care se afla în acesta. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere.  ***

În zilele de 3 și 4 aprilie a.c., polițiștii gălățeni au depistat, în trafic, la volanul autoturismului, mai mulți conducători auto aflați sub influența alcoolului.                                       Astfel, primul dintre aceștia a fost depistat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, la testarea alcoolscopică, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un altul a fost oprit în trafic, pe strada Prelungirea Brăilei, din municipiul Galați, și, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat și un alt bărbat, care a condus autoturismul pe strada Alexandru Papadopol Calimach, din municipiul Tecuci. În toate cele trei cazuri, conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. ***

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 11.50, pe D.J. 251, în afara localității Pechea, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele verificări a reieșit că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, s-ar fi produs pe fondul unei depășiri neregulementare, după impact, acestea ieșind în afara părții carosabile.                    O tânără, de 25 de ani, aflată la volanul unuia dintre autoturisme, a fost rănită, dar nu a necesitat internarea. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. *** La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 19.10, polițiștii Serviciului Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic, pe D.N. 25, în interiorul localității Ivești, un autoturism, înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 158 km/h, pe un tronson de drum unde viteza legală era de 50 km/h.  La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, de 26 de ani, acesta fiind sancționat de polițiști cu amendă contravențională în valoare de 2 900 de lei.                          Totodată, s-a luat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

%d bloggers like this: