Poliția în acțiune

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

105 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 1650 de persoane și 102 societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  150 de locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 123 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, în valoare de 30 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

DEPISTAȚI DUPĂ CE AR FI INCENDIAT UN AUTOTURISM

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au identificat doi bărbați, de 42 și 40 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. Din cercetări, a rezultat faptul că, în seara zilei de 28 februarie, în jurul orei 23.30, bărbatul, de 42 de ani, ar fi distrus, prin incendiere cu benzină, un autoturism parcat pe strada Sucevei, din municipiul Galați. El ar fi comis fapta ca urmare a instigării bărbatului, de 40 de ani, în scopul răzbunării pe proprietarul autoturismului, care ar fi avut o relație de concubinaj cu fosta soție a acestuia. Cei doi bărbați au fost depistați și conduși la sediul poliției pentru audieri, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, respective instigare la distugere.

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 08.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, la intersecția străzii Rizer cu strada Traian, în urma căruia o persoană a fost rănită. Din primele verificări, a rezultat că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, conduse de un bărbat, de 72 de ani, respectiv o femeie, de 33 de ani, s-ar fi petrecut pe fondul neacordării de prioritate. În urma impactului dinte acestea a rezultat vătămarea corporală a unei minore, de 7 ani, care a fost condusă la spital, pentru îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.


La data de 31 martie a.c., în jurul orei 00.20, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Ivești, a condus autoturismul pe D.N. 25, între localitățile Vameș și Piscu și, la un moment dat a pierdut controlul direcției, intrând în impact cu un mal de pământ, în afara părții carosabile. În urma incidentului, a rezultat rănirea acestuia și a unui alt tânăr, de 18 ani, pasager în autoturism. Cei doi au fost conduși la spital pentru îngrijiri medicale, iar polițiștii au întocmit dosar sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 31 martie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au oprit în trafic, pe o alee din cartierul Țiglina 1, un autoturism la volanul căruia au identificat o femeie, de 35 de ani, din municipiul Galați. În urma verificărilor, în bazele de date, polițiștii au constatat că persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În același autoturism au fost identificați un bărbat, de 28 de ani, și o femeie, de 25 de ani, proprietarii autoturismului, polițiștii stabilind că aceștia i-arfi încredințat femeii aflate la volan vehiculul, pentru a-l conduce. În cauză, a fost întocmit dosar penal, cei în cauză fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere.

DOSARE PENALE PENTRU PORTUL SAU FOLOSIREA FĂRĂ DREPT DE OBIECTE PERICULOASE

La data de 30 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Domnească, din municipiul Galați, într-o zonă în care se desfășura protestul împotriva restricțiilor pentru combaterea virusului Sars-Cov2, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 28 de ani, care ar fi intenționat să participe la acest protest.În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, polițiștii au găsit, între banchetele din față, un cuțit tip ”macetă”, cu lungimea lamei de aproximativ 40 de cm. Bărbatul a fost condus la secția de poliție, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Cu ocazia aceluiași protest, polițiștii Secției 1 Poliție Galați au întocmit alte patru dosare penale pentru comiterea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în cazul a doi minori, de 15 și 17 ani, și a doi tineri de 21 și 22 de ani. Cei doi minori au fost depistați de jandarmi, în jurul orei 23.00, într-o zonă de pe strada Brăilei, unde se desfășura protestul, la controlul corporal, asupra unuia dintre aceștia fiind găsit un box metalic, iar asupra celuilalt un box metalic și un briceag. În cazul tinerilor, aceștia au fost depistați, în jurul orei 20.50, pe strada Domnească, asupra lor fiind găsite un cutter, respectiv un box metalic.

%d bloggers like this: