Noul viceprimar gălățean

Lucian-Valeriu Andrei a fost desemnat, miercuri, 31 martie 2021, viceprimar al municipiului Galaţi, în urma votului majorității consilierilor locali reuniți în ședință. 

 „Mereu am respectat gălățenii şi legea”, a declarat aseară Lucian-Valeriu Andrei. „Voi face parte dintr-o echipă condusă de domnul primar Ionuţ Pucheanu care a demonstrat că administrează acest oraș în direcția bună. Este o echipă pe care o voi sprijini să-şi îndeplinească obiectivele şi voi face totul pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite gălățenilor, fie că vorbim de transportul public, salubrizare sau amenajarea domeniului public. Voi pune accent pe dialogul social, informatizarea aparatului de specialitate, activitatea de reglementare a serviciilor publice, susținând toate proiectele pentru dezvoltarea orașului nostru”.

Cine  este Lucian-Valeriu Andrei?

Lucian-Valeriu Andrei este un tânăr PSD-ist care mai ieri i-a luat locul city managerului Marius Humelnicu la cabinetul parlamentar al Lucreției Roșca, iar astăzi i-a luat locul, tot acestuia, ca viceprimar. Ca angajat la cabinetul deputatei PSD Galați Lucreția Roșca, tânărul Lucian-Valeriu Andrei a câștigat, în 2019, suma totală de 38.829 de lei net/an. Pe lângă aceste joburi, indemnizația de consilier local de 1.000 și ceva de lei net lunar reprezintă bacșiș la ospătari. În paralel, Lucian-Valeriu Andrei a avut serviciu și la Autoritatea de Siguranță Feroviară Română (ASFR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Salariul său de bugetar a fost aici de 55.063 de lei net/an. De asta probabil s-a și prefăcut Lucian-Valeriu Andrei că lucrează în folosul gălățenilor pe care îi reprezintă în Consiliul Local. De exemplu, la capitolul realizări, consilierul local PSD Lucian-Andrei a trecut în raportul său de activitate pe anul 2019 că a fost prezent “la cabinetul parlamentar al d-nei deputat Lucreția Roșca din Cartierul Dunărea, unde am avut programate audiențe, aducând la cunoștința instituțiilor abilitate din Primăria Galați problemele semnalate, prin elaborarea de sinteze…”. Lucian Andrei nu spune însă că la cabinetul deputatei Roșca a trebuit să fie prezent pentru că era angajat și plătit ca să facă acest lucru.

Ce a făcut însă concret Lucian-Andrei în calitate de consilier local?

Păi, tot el răspunde nerușinat de sincer, cităm: „În calitate de consilier local al am participat la diferite activități festive organizate de Primăria Galați, dintre care menționez: Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Națională, Ziua Eroilor, decernarea Premiilor Municipiului Galați”. A uitat să treacă faptul că a participat și la ziua lui de naștere!

%d bloggers like this: