De la SENAT

SENAT Comunicat de presă

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a participat astăzi, 1 aprilie 2021, la evenimentul prilejuit primirea în flota Blue Air a primei aeronave noi Boeing 737-8 MAX, primul avion de acest tip  care operează zboruri comerciale în România.
În cadrul evenimentului președinta Senatului a declarat: „Dragi gazde,
Stimați invitați, Cu toții suntem emoționați. Mulți dintre noi nu au mai călcat într-un aeroport de peste un an. Eu am fost ultima dată într-un aeroport în 4 martie  2020. A fost o perioadă foarte grea în care aviația civilă a fost greu încercată alături de  domeniile din turism și HORECA. Aviația se face din pasiune și cu dragoste pentru meserie. Nu ați mai putut să vă faceți meseria. Tocmai de aceea, ziua de astăzi este o zi simbol. Este o zi care arată că ne putem întoarce la viețile noastre, la obiceiurile noastre. Sigur, mai este până acolo, mai avem de luptă cu virusul și cu pandemia, dar se vede speranța.
Continuăm așa: respectăm regulile recomandate de specialiști, de asemenea continuăm campania de vaccinare astfel încât pandemia să devină istorie cât mai repede cu putință. Vă felicit pentru acest efort și vă urez mult succes în continuare!”

SENAT Comunicat de presă

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a primit-o astăzi, 1 aprilie a.c., pe E.S. doamna Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de consolidarea şi diversificarea cooperării între România şi Austria în domenii de interes comun. Preşedinta Senatului a subliniat că Austria este un partener important pentru România, salutând aniversarea, anul trecut, a 100 de ani de relații diplomatice. În acest sens, domnia sa a punctat faptul că un pilon de bază al cooperării bilaterale îl reprezintă legăturile economice foarte strânse, amintind contribuția importanţă a  companiilor austriece din sistemul bancar din România. În context, doamna Anca Dana Dragu a evidenţiat importanţa, pentru România, a creşterii eficienţei economice și competitivităţii financiare a sectorului privat. Acest aspect, împreună cu informarea corectă și asigurarea unei educaţii economico-financiare încă din şcoală, va duce, în viitor, la luarea unor decizii corecte și bazate pe analize serioase și obiective în aceste domenii,  eliberate de diverși factori emoționali sau subiectiv-conjuncturali. De asemenea, a avut loc un schimb de idei pe teme privind combaterea traficului de fiinţe şi a violenţei domestice. Ambasadorul Austriei, a folosit acest prilej pentru a saluta organizarea de către preşedinta Senatului a unui eveniment, pe aceste subiecte, la care au participat ambasadori din mai multe state. În același timp, președinta Senatului a trecut în revistă și alte iniţiative pe care le-a promovat în acest sens, arătând interesul pentru un schimb de bune practici şi informaţii în vederea conturării unor modificări benefice a legislaţiei româneşti referitoare la combaterea traficului de fiinţe şi a violenţei domestice.
%d bloggers like this: