Mesajul președintelui Comisiei pentru Cultură și Media, senatorul Viorel Badea, cu ocazia Zilei Mondiale  a Teatrului

SENAT
Comunicat de presă

Viorel Badea “Cultura suferă fără actori pe scenă și public în sală”
27 martie reprezintă de aproape 60 de ani Ziua Mondială a Teatrului. Cu această ocazie, senatorul Viorel Badea transmite un mesaj de încurajare și prețuire tuturor actorilor care în aceste momente nu-și pot exercita profesia și împlini menirea din cauza situației epidemiologice.
”Un DOR! Asta simte orice spectator care măcar o dată în viață a trecut pragul unei săli de teatru. Ne e dor să zâmbim, să simțim emoții născute din interpretarea extraordinară a actorilor noștri. Acum, când nu se poate merge la teatru, ne dăm seama cât de importantă este această artă. Suntem mai triști și mai săraci spiritual, dar ne menținem speranța că această situație va înceta și vom putea reveni cuminți la locurile noastre din sălile de spectacol”, a declarat Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României.
Ziua mondială a teatrului, aniversată în fiecare an la 27 martie, a fost instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.
”Doresc să-mi exprim admirația și susținerea pentru actorii, regizorii, personalul tehnic și toți cei care contribuie la păstrarea și creșterea artei teatrale. La mulți ani stimați actori și am convingerea că ne vom revedea în curând în sălile de teatru!” a mai adăugat senatorul Viorel Badea.

%d bloggers like this: