SENAT Comunicat de presă

Președintele Comisiei de comunicații și tehnologia informației, senatorul PSD Marius Humelnicu, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR) Un dialog deschis cu toţi factorii din domeniul IT&C, dar şi din domeniile conexe, în vederea elaborării legislației privind implementarea reţelelor 5G şi Codul Comunicaţiilor Electronice, nu este doar necesar, ci şi obligatoriu. Președintele Comisiei de comunicații și tehnologia informației, senatorul PSD Marius Humelnicu, s-a întâlnit, miercuri, 24 martie 2021, cu reprezentanții Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR) pentru a discuta asupra unor propuneri de îmbunătăţire a proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.
”Trebuie să găsim o soluţie pentru depăşirea impasului implementării tehnologiei 5G în România. Pentru că multe dintre statele Uniunii Europene au rămas în urmă cu implementarea acestei tehnologii, Comisia Europeană a solicitat ţărilor membre accelerarea implementării noii tehnologii. La această directivă trebuie să se alinieze şi ţara noastră, iar pentru a elabora legislaţia în acest domeniu, toţi factorii implicaţi trebuie să participe activ şi să aibă un dialog deschis şi constructiv”, a declarat senatorul PSD, Marius Humelnicu.
Președintele Comisiei de comunicații și tehnologia informației, senatorul PSD Marius Humelnicu, a mai precizat și faptul că în elaborarea legislației în domeniul 5G trebuie să se aibă în vedere și Memorandumul de înţelegere privind securitatea reţelelor 5G, semnat de Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii, la data de 20 august 2019, pe care l-au adus în discuție, în cadrul întâlnirii și reprezentanții Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR).

%d bloggers like this: