Poliția în acțiune

74 DE PERCHEZIȚII, ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 74 de percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și operațiuni cu substanțe psihoactive. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 74 de percheziții domiciliare, în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și operațiuni cu substanțe psihoactive. Totodată, au fost puse în aplicare 165 de mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni ar fi comercializat în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, droguri de risc și mare risc, precum și cocaină sintetică, substanțe provenite din afara teritoriului țării. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate droguri din categoria celor menționate mai sus și diverse sume de bani. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Prahova, inspectoratelor de poliție județene Galați și Brăila, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

CERCETAȚI ȘI REȚINUȚI PENTRU FURTURI DIN LOCUINȚE

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii gălățeni au depistat în flagrant doi tineri cu vârstele de 24, respectiv 16 ani, ambii din municipiul Tecuci, după ce aceștia ar fi forțat fereastra unei locuințe de la parterul unui bloc situat pe strada Fagului, din municipiul Galați. Din primele investigații, a rezultat că, în cursul zilei, cei doi, însoțiți de un alt tânăr, ar fi încercat să pătrundă în locuința respectivă, prin forțarea ferestrei. Continuând cercetările, s-a stabilit că în aceeași zi, aceștia, forțând fereastra cu tâmplărie termopan, ar fi pătruns în altă locuință, dintr-un bloc situat pe strada Lebedei, din municipiul Galați, de unde ar fi sustras un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mână, o brățară din aur și suma de 400 de lei. La scurt timp după depistarea celor doi, a fost identificat și cel de-al treilea prezumtiv autor al furtului, în persoana unui adolescent, de 17 ani, din municipiul Tecuci, care a fost de asemenea, condus la sediul poliției pentru audieri. Odată cu depistarea persoanelor în cauză, a fost recuperată și o parte dintre bunurile sustrase. Cei trei tineri au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru administrarea probatoriului necesar și pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor. Precizăm că acesta este cel de-al patrulea grup infracțional, axat pe furtul din locuințe având ca mod de operare forțare fereastră termopan, pe care polițiștii gălățeni l-au identificat în decursul ultimelor două săptămâni.

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

166 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1940 de persoane și 71 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  129 locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 95 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29 250 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

%d bloggers like this: