Poliția în acțiune

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

132 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2. La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 2035 de persoane și 83 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  183 de locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 194 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17 000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

ACCIDENTE RUTIERE

La data de 24 martie, în jurul orei 07.40, pe D.J. 251, în comuna Matca, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Din primele verificări a rezultat că accidentul, în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară, s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate, într-un viraj la stânga, cele două vehicule intrând în coliziune. În urma impactului, a rezultat rănirea unui bărbat, pasager în autoturism, acesta fiind transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


În aceeași zi, în jurul orei 13.50, la intersecția străzilor GrădinaVeche și Vasile Alecsandri, s-a produs un alt accident rutier, pe fondul neacordării de prioritate. Polițiștii Biroului Rutier Galați, care s-au deplasat la fața locului, au stabilit că în accident au fost implicate două autoturisme, în urma coliziunii, unul dintre acestea fiind proiectat cu spatele într-un stâlp electric. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală a unei femei, de 61 de ani, care a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, în cauză, pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 24 martie a.c., în jurul orei 10.45, pe D.N. 26, în localitatea Frumușița, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unui pieton. Victima, un minor, de 12 ani, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de o femeie, de 32 de ani, în timp ce traversa strada printr-un loc nepermis. Minorul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigații medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PE LINIA TRANSPORTULUI, DEȚINERII ȘI COMERCIALIZĂRII PEȘTELUI

La data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Public, sprijiniți de jandarmi și reprezentanți A.N.P.A. – Serviciul Teritorial Moldova și D.S.V.S.A. Galați au desfășurat o acțiune de verificare a respectării legislației în domeniul deținerii, transportului și comercializării peștelui și produselor din pește. Cu ocazia acțiunii, au fost verificate 11 societăți comerciale și 9 piețe, fiind, totodată, controlate 96 de mijloace de transport. Au fost constatate 2 infracțiuni  și 30 de contravenții, prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 400 000 de lei. 253 de kg de pește și aproximativ 25 de kg de icre au fost ridicate în vederea confiscării. Astfel, în piața din cartierul Micro 17, polițiștii au depistat un bărbat care oferea spre vânzare cantitatea de 24,5 kg de pește, speciile scrumbie și crap, pentru care nu deținea documente de proveniență. Marfa a fost confiscată și predată unei societăți specializate, bărbatul fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de comercializare a peștelui și produselor din pește fără documente de proveniență. De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, aflat în piața din cartierul Micro 19, polițiștii au găsit cantitatea de aproximativ 28 de kg de pește, speciile scrumbie și șalău, deținută fără documente de proveniență. Ca urmare, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de deținere de pește fără documente de proveniență. Totodată, s-a constatat că, pentru cantitatea de 224,5 kg de pește, speciile novac, crap, lup de mare, somon și doradă, precum și pentru aproximativ 16 kg de icre, nu există documente de trasabilitate, în acest caz, societatea comercială fiind sancționată contravențional, cu suma de 6 000 de lei.

BĂRBAT BĂNUIT DE ȘANTAJ, SURPRINS ÎN FLAGRANT DELICT

La data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui bărbat, din municipiul Galați, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj. În timpul desfășurării acțiunii, acesta a fost prins după ce a primit, de la victima șantajului, suma de 3 950 de euro. Din cercetări, a reieșit că, în perioada 01.02 – 24.03.2021, bărbatul, printr-un comportament agresiv, prin apeluri telefonice și mesaje repetate, de natură a-i creea victimei o stare de temere, a încercat să o constrângă să-i remită suma de 4000 de euro, datorată, solicitându-i, în plus, suma de 100 000 de euro și cedarea unui restaurant deținut de aceasta. După constatarea infracțiunii flagrante, bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri, ulterior fiind reținut, pe bază de ordonanță, 24 de ore. În cursul acestei zile, persoana în cauză va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Galați.

%d bloggers like this: