Una caldă, una rece din învățământ

Examenul de evaluare nationala 2021 o sa fie reprogramat dupa bacalaureat si nu inainte, asa cum prevede structura anului scolar 2020-2021. “Examenul de evaluare nationala se va muta dupa examenul de bacalaureat si in acest fel incercam sa perturbam cat mai putin structura anului scolar si a anului universitar”, a anuntat ministrul, in cadrul unei conferinte World Vision – Edupedu, potrivit Hotnews.ro.

Ministrul Educatiei ca mai declarat ca bacalaureatul va ramane la data deja stabilita pentru a nu perturba si anul universitar. “Nu vor fi perturbate simularile, care se incheie pe data de 31 martie, deci scolile vor ramane deschise cel putin pana la data de 1 aprilie”, a mai spus ministrul.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sanatatii, astfel incat cursurile “fata in fata” sa nu se mai suspende la atingerea incidentei de la 6 mie, ci doar la intrarea in carantina. Exemanele nationale ar putea fi reprogramate. Vor merge la scoala pana la instituirea carantinei. Vor merge la scoala cu restrictiile deja cunoscute, in conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: << scolile intra in online la intrarea in carantina >> “, a anuntat, marti, ministrul Sorin Cimpeanu. Ministrul a precizat ca se doreste ca examenele nationale sa se desfasoare cu prezenta fizica, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea. “Avand in vedere agravarea sistuatiei epidemiologice, vom lua in considerare modificarea structurii anului scolar, in asa fel incat printr-o prelungire a vacantei de primavara sa reprogramam, daca va fi cazul, examenele nationale. Cert este ca ne dorim ca ele s fe organizate cu prezenta fizica pentru a asigura relevanta acestor examene nationale”, a mai afirmat Sorin Cimpeanu. Capitala a ajuns la o incidenta de 6,22 la mie. Judetele Timis si Ilfov au depasit si ele incidenta de 6 la mie.

%d bloggers like this: