Sibiul sub Asediu, însă unul prevestitor de prosperitate și bunăstare. de RAUL FOLEA

Sibiul, în oraş inclus în topuri internaţionale de prestigiu, atrage an de an tot mai mulţi străini. Noile cartiere de case din jurul Sibiului, orașul Saliste și in general Mărginimea sunt pline de germani şi eleveţieni îndrăgostiţi iremediabil de România. Şi preţul locuinţelor, care este şi cu 70% mai ieftin ca în ţările de vest, a contribuit la decizia lor.

Cererea este tot mai mare din partea străinilor, dar şi a românilor, care vor să scape de freamătul oraşelor şi să locuiască în zone mai izolate şi sigure, mai ales de teama noului coronavirus. Românii cumpără și ei case, pentru a păstra distanțarea din cauza coronavirusului.

În ultima jumătate de an, tot mai mulţi străini s-au mutat în zonele rurale din împrejurimile Sibiului, orașul Saliste aflându-se printre preferințele celor care privesc și spre investiții, unde pensiunile agro-turistice vor prospera odată cu deblocarea restricțiilor sanitare și nu in ultimul rând cu afluxul generat de viitorul centru al NATO, de la Sibiu.
Elvețienii și nemții sunt atraşi nu doar de oraşul încărcat de istorie, cu arhitectura spectaculoasă, case vechi, frumos conservate dar și sa descopere Tradițiile zonei şi preţurile avantajoase.

 

%d bloggers like this: