Poliția în acțiune

ACTIVITĂȚI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID – 19

203 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2.

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 1860 de persoane și 94 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat  184 de  locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 214 mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19. Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

AU FOLOSIT ADEVERINȚE DE ANGAJATOR FALSE, PENTRU A CIRCULA PE TIMPUL NOPȚII

La data de 13 martie a.c., în jurul orei 23.20, în baza unui plan de acțiune pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SarsCov 2, polițiștii Serviciului Ordine Publică au oprit în trafic, pe strada Calea Prutului, din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat o femeie, de 43 de ani. În autoturism au fost identificați, de asemenea,  doi bărbați, de 45 și 23 de ani, aceștia prezentând adeverințe, întocmite în data de 01.03.2021, care atestau calitatea de angajat la o societate comercială din muncipiul Galați. Efectuând verificări în baza de date S.I.I. – Ministerul Muncii, polițiștii au constatat că cei doi bărbați, pasageri în autoturism, nu figurează ca angajați ai societății în cauză. In conscință, au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

A CONDUS FĂRĂ DREPT O AUTOUTILITARĂ ȘI A REFUZAT TESTAREA ALCOOLSCOPICĂ

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 23.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au oprit în trafic, pe strada Gheorghe Petrașcu, din aceeași localitate, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 51 de ani. Întrucât, cu ocazia verificării documentelor, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, constatând că acesta figura ca având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În plus, bărbatul a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât și prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul prelevării de mostre biologice.

%d bloggers like this: