Editura Cartea Românească Educaţional

LibFest, maraton pentru iubitorii de carte – 130 de lansări și dialoguri cu autorii momentului. Programul complet al târgului de carte organizat de Libris.ro

Eric-Emmanuel Schmitt, Ismail Kadare, Irvin Yalom, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Gáspár György și alți peste 100 scriitori internaționali și români discută despre cărți sau lansează cele mai noi volume în cadrul celor 130 de evenimente din programul LibFest, târgul online de carte și experiențe culturale organizat de Libris.ro între 25-28 martie.

Peste 100 de edituri prezintă titlurile proaspăt scoase din tipar, cărțile bestseller și volume-eveniment în standuri virtuale pe pagina oficială a evenimentului, găzduită de Libris.ro. Vizitatorii vor regăsi peste 25.000 de titluri, însumând 1 milion de volume, toate la reducere. Discounturile acordate în cele patru zile de târg online de carte vor varia între 15% și 80%. 3.000 dintre cărțile prezentate în cadrul LibFest vor avea autograful autorului. De asemenea, evenimentul va reuni un număr impresionant de lansări online de carte și dialoguri, alături de autori și nume consacrate din piața de carte, psihologi, jurnaliști și creatori de conținut.

Printre autorii care conturează experiența culturală la LibFest, între 25 și 28 martie, se numără Eric Emmanuel Schmitt, Ismail Kadare, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Teodor Baconschi, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Cristina Andone, Alex Donovici, Eugen Simion sau Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Startul evenimentelor din cadrul LibFest are loc joi, 25 martie, la ora 10:00, fiecare zi de târg având cel puțin un eveniment programat la fiecare jumătate de oră. Intervențiile vor fi disponibile atât live, cât și sub formă de înregistrare, pe site, pe pagina de Facebook a Libris.ro și a evenimentului dedicat, precum și pe canalul de YouTube Libris.ro.

Printre cele mai așteptate momente ale evenimentului se numără lansările de carte, multe dintre titluri fiind în prezent disponibile pe precomandă. În cele patru zile de târg vor putea fi comandate titluri precum:

  • Răspunsuri scurte la marile intrebări – Stephen Hawking
  • O chestiune de viață după moarte – Irvin Yalom și Marilyn Yalom
  • Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale – Tatiana Niculescu
  • Să nu ne facem de râs în fața furnicilor – Iv Cel Naiv
  • Copilul tău. Părinții tăi. Tu. – Ioana Chicet-Macoveiciuc.
  • Dimineți la cafe Ronstand – Ismail Kadare
  • Auschwitz, ultima stație – Eddy de Wind
  • Jurnalul unei iubiri pierdute -Eric Emmanuel Schmitt
  • Jurnal din anul Nobelului – Jose Saramago

Pentru a păstra aerul unui târg de carte autentic, LibFest a pregătit 3.000 de volume ce vor fi livrate cu autograful autorului. Printre cei care au dăruit semnătura pe prima pagină a volumelor lor se numără: Cristian Fulaș, Andreea Răsuceanu, Bogdan Răileanu, Vasile Ernu, Varujan Vosganian, Tudor Ganea, Teodor Baconschi, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Cristina Andone, Simona Antonescu, Maria Orban, Iv cel Naiv, Anca Ghinea, Alex Donovici, Maia Morgenstern, Corina Chiriac și mulți alții.

LibFest aduce și noutăți editoriale dedicate micilor cititori, dar și apariții editoriale dedicate părinților. De la Alec Blenche și Ioana Chicet-Macoveiciuc, până la Gáspár György, Otilia Mentelers sau Petronela Rotar, târgul va găzdui dialoguri pe teme dedicate dezvoltării emoționale a celor mici, și a celor mari.

Programul complet al LibFest, precum și evenimentele – lansări și dialoguri – vor fi disponibile, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro și pe pagina de Facebook a Libris.ro.

Standul editurii Cartea Românească Educațional vă așteaptă cu dialoguri inedite și lansări de carte deosebite.

Cartea „Scriitori români de azi” vol. I-IV scrisă de Eugen Simon va fi lansată cu ajutorul invitaților editurii: Antonio Pătraș, Emanuela Ilie și Eugen Simion.

„Neprevăzut și decizie”, cartea cunoscutului politician Petre Roman, va fi și ea lansată alături de autor și cei doi invitați ai săi: Paul Gorban și Vasile Morar.

Pe lângă aceste două titluri, editura Cartea Românească Educațional vă mai așteaptă cu următoarele evenimente:

Dialog:

„Contribuții la filosofia renașterii” de Mircea Eliade

Invitați: Oana Camelia Șerban, Vasile Burlui

Dialog:

Poezia rusă, din nou în atenţia publicului

Invitați: Livia Iacob și Vasile Burlui

Dialog:

Teodorenii, o ipostază a prozei românești

Invitați: Loredana Cuzmici, Emanuela Ilie, Livia Iacob și Vasile Burlui

Dialog:

Debuturi în proză la Editura Cartea Românească Educațional

Invitați: Oana Camelia Șerban, Florin Lazăr, I.Oanna Matei și Leonida Ivel

Lansare de carte:

“Ardere și izbăvire. Horia Zilieru în instanța criticii literare contemporane.”Invitați: Daniel Corbu, Liviu Apetroaie, Paul Gorban

Lansare de carte:

„Sfidarea timpului” de Vasile Burlui

Invitați: Ioan Holban, Livia Iacob și Emilian Marcu

Dialog:

Cartea şcolară românească în timpurile de astăzi

Invitați: Georgiana Gogoescu și Vasile Burlui

 

 

%d bloggers like this: