Ce mai e pe la USR Buzău

Sânziana Covaliu, având ca principală calitate pe aceea de fiică a Oanei Ursache (fostă agitatoare USR prin Alicante), este proaspăt angajată la cabinetul colegei Simina Tulbure, parlamentar USR. Parcursul ei funcționăresc e proiectat pentru mai sus, relevă sursele media. Așadar, Sânziana Covaliu, fiica unui secretar de stat, a fost angajată la cabinetul parlamentar al unei colege de partid, în speță, Simina Tulbure, deputat USR-PLUS.. Nimic n-ar părea ciudat dacă mămica Oana Ursache nu ar fi noul secretar de stat de la Departamentul Românilor de pretutindeni. Ea e lector al Facultății din Alicante și a dezvoltat teoria „Coprologiei feminine”. Culmea e că pe pagina sa de Facebook, Oana Ursache își arată mândria că de acum neamul ursăcheștilor au ajuns demnitari ai statului. „Afacerea” este cu siguranță o sinecură clasică, după tiparul atât de împământenit la politicieni din zona PSD și PNL. Cu toate astea, Simina Tulbure spune că n-ar fi așa și că, în evaluarea Sânzianei Covaliu, ar fi contat mai puțin că este fiica colegei sale de partid și de diaspora Oana Ursache, ci mai ales că este o tânără cu potențial care a avut nevoie doar un „vot de încredere” pentru a se putea afirma profesional.

„Sânziana Covaliu a lipit afișe pentru țară”

„Am luat la mână și notițele pe care le-am luat în timpul interviului meu cu Sânziana Covaliu și recunosc că deși sunt obosită, m-am bucurat să-mi aduc aminte de acel moment. Este o persoană pe care se vede de la o poștă că vrea să demonstreze și să se afirme, făcând lucruri bune pentru țară”, scrie doamna Tulbure într-un email detaliat trimis redacției România Liberă. În continuare, Simina Tulbure detaliază muncă din campanie a domnișoarei Covaliu, precizând că aceasta i-a ajutat chiar și cei despre care se știa din start că sunt pe locuri neeligibile. Deputata USR-PLUS mai spune că tânăra sa angajată ar fi fost cea care și-a determinat mama să intre în politică și că la momentul la care s-a întâmplat asta, Sânziana Covaliu era deja „foarte implicată în activitatea Generației PLUS și a Alianței”. Deci, cum ar veni, este exclus ca mama să fi intervenit în angajarea fiicei. O imagine din 2018, de pe Facebook, pare să confirme implicarea timpurie în politica a tinerei politiciene. În fotografia respectivă, Sânziana Covaliu este imortalizată, la o acțiunea a formațiunii Mișcarea România Împreună (proiectul politic al lui Dacian Cioloș care a precedat PLUS) alături de George Gima, actualul director de cabinet al ministrului Justiției, Stelian Ion, și de prof. univ. Mihaela Miroiu, un soi de ideolog și consultat politic al PLUS la începuturile acestuia. În contextul prezentat de doamna deputat, dar având în vedere și faptul că, spre exemplu, colegul său de alianță Nicu Fălcoi (senator USR-PLUS de Timiș) recrutează personal pentru biroul de parlamentar prin anunțuri publice, în baza unor standarde foarte ridicate, slujba oferită tinerei de Simina Tulbure pare mai degrabă dacă nu o sinecură, respectiv, nepotism, un soi de răsplată de partid în virtutea muncii de campanie sau un soi de aranjament intern. Situația nu reprezintă deloc o excepție în politică, ba dimpotrivă e atât de răspândită încât pesediștii și peneliștii se amuză probabil copios că scriem despre așa ceva. USR-PLUS a promis însă un alt soi de abordare, bazată în special pe meritocrație. Cristian Ghinea, fost europarlamentar, în prezent ministrul Fondurilor Europene, spunea chiar că unul dintre cele cinci principii de bază ale guvernării USR sunt „meritocrația și competiția onestă” care ar trebui să devină „norme sociale și politice în România”. „Numirile la stat, la orice nivel trebuie să caute în mod real talente și aptitudini în societate, a lucrat pentru binele public trebuie să redevină o chemare pentru cei mai buni dintre noi”, mai spunea Ghinea AICI (este vorba despre manifestul politic al USR făcut public la începutul anului trecut).

Cine sunt cele două fufe useristo-plusiste

Oana Ursache

Oana Ursache a fost numită oficial în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pe 16 februarie, de premierul Florin Cîțu. Politiciana USR PLUS este doctor în filologie și lector de limba română la Universitatea din Granada, Spania. A mai fost lector la Universitatea din Alicante și este titulară a cursului de Literatură comparată la Facultatea de Litere a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Este licențiată în limba și literatura română, spaniolă și engleză și are un master în Comunicare și relații publice.

Oana Ursache

Oana Ursache avea 38 de ani și locuia la Gura Humorului în vara lui 2008 când a decis să plece în Spania, împinsă de neajunsurile vieții din România, unde, ca lector la Facultatea de Litere din Suceava, câștiga 1200 de lei. Povestea ei impresionantă a fost dezvăluită de Libertatea într-un reportaj care vorbea despre drama copiilor cu părinți la muncă în străinătate (detalii AICI). În prezent, ea reprezintă diaspora, ca membru în cadrul Biroului Național PLUS. Oana Ursache a promovat limba și cultura română, organizând congrese, simpozioane și seminarii academice, în colaborare cu universități din străinătate și din țară, dar și festivaluri, seri de poezie, dezbateri, lansări de carte, ateliere de traduceri. Între acestea, Noaptea poetelor din România, Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei – “România ca teren de joacă”, acesta din urmă fiind organizat alături de Ambasadele României din Spania și Portugalia, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Madrid. “Eu cunosc două Românii: România din țară și România din afara granițelor României. Sunt două țări în care locuiesc aceiași oameni. Preiau acest mandat cu bucuria de a fi în slujba acestor români care sunt stabiliți pe întreaga planetă. Cu responsabilitatea miilor de povești pe care le-am ascultat și pe care le voi întâlni de acum înainte și cărora voi încerca, cu toată energia și disponibilitatea mea, să le găsesc soluții și rezoluții. Intru în această echipă administrativă cu mândria de a reprezenta românii oriunde aș merge, așa cum am făcut și până acum. Cu smerenie, dar și sete de schimbare, de acțiune, de rezultate. Sunt vocea României din afara României”, a declarat Oana Ursache la preluarea funcției de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Pe perioada mandatului, Oana Ursache va avea atribuții privind coordonarea directă și exclusivă a Departamentului, inițierea și avizarea proiectelor de acte normative în domeniul de activitate al DRP, răspunzând în același timp de acțiunile compartimentelor din subordine, pe care le aprobă direct sau le prezintă spre aprobare Secretariatului General al Guvernului.

Simina Tulbure, deputat USR-PLUS

Deputata Simina Tulbure are 28 de ani și este originară din Satu Mare. A studiat la University of Essex (master) unde a condus Societatea Românească a Universității și a lucrat pentru Banca Europeană de Investiții din Luxembourg, scrie publicația presasm.ro. „M-am născut și am copilărit în Satu Mare. Am crescut într-o familie obișnuită, ca o oricăreia dintre noi. De la părinții mei am învățat să fiu mereu puternică și să nu renunț niciodată, oricât de greu mi-ar fi. (…) Am plecat din țară la 19 ani, în Anglia, pentru a studia la Universitatea din Essex. Și acum mă gândesc la ai mei, care au trebui să se împrumute de la cunoștințe pentru acoperirea cheltuielilor din primele luni. Am fost nevoită să lucrez part-time, având diferite locuri de muncă și am coordonat proiecte de voluntariat și am ajuns să conduc echipe de sute de studenți”, a povestit deputata USR PLUS. ”Cum trec pragul Casei Poporului, voi pune în aplicare următoarele 3 angajamente pentru noi, cei din Diaspora: Românii vor vota mult mai ușor. Românii vor putea utiliza servicii consulare digitale. Astfel, ei nu vor mai fi nevoiți să meargă sute de km pentru a-și ridica un act. Românii din Diaspora care doresc să-și deschidă o afacere în România, vor primi un sprijin financiar de la stat”, a mai precizat ea în campania electorală.

%d bloggers like this: