Cand vor avea loc evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Anuntul autoritatilor

de Alina Toma

Au fost stabilite datele pentru evaluarile nationale/Pixabay

Ministerul Educatiei a stabilit datele la care vor avea loc evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a din anul scolar 2020-2021. Acestea se vor desfasura in perioada 20 aprilie – 20 mai, prevede un ordin al Ministerului Educatiei publicat in Monitorul Oficial. Evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2020-2021 se vor desfasura in perioada 20 aprilie – 20 mai, prevede un ordin al Ministerului Educatiei publicat in Monitorul Oficial. Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a va incepe cu proba scrisa la Limba romana, care va avea loc pe 20 aprilie, potrivit Agerpres.

Evaluarile la limba materna

Elevii din partea minoritatilor nationale vor sustine proba la Limba materna in aceeasi zi. Urmatoarea proba – cea la Limba romana – citit va avea loc pe 21 aprilie, iar elevii din partea minoritatilor nationale vor sustine in aceeasi zi proba la Limba materna – citit. Pe 22 aprilie, elevii claselor a II-a vor avea de sustinut proba la Matematica.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine pe 23 aprilie proba de scris – citit la Limba romana. Evaluarea nationala la clasa a IV-a va incepe pe 18 mai cu proba la Limba romana, care va fi urmata pe 19 mai de cea la Matematica. Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine pe 20 mai proba la Limba materna. Elevii de clasa a VI-a vor sustine pe 12 mai proba la Limba si comunicare si pe 13 mai proba la Matematica din cadrul Evaluarii nationale.

%d bloggers like this: